29 / 04 / 2024

Rolls-Royce CEO'suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

Rolls-Royce CEO'suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Otvös, pandemi döneminde araç satışlarının şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.



Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce'un CEO'su Torsten Müller-Otvös, şirketinin pandemi döneminde 117 yıllık tarihindeki en yüksek otomobil satışına ulaştığını söyledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Financial Times'a verdiği demeçte, pandeminin 'insanların hayatın kısa olabileceğini anlamasını sağladığını' belirten Müller-Otvös, "Bu durum aynı zamanda yüksek satışlara yol açtı" dedi.

Rolls-Royce CEO suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

FT'ye göre, İngiliz lüks otomobil üreticisi geçen yıl 5.586 otomobil sattı, bu da toplam satışlarda 2020'ye kıyasla yüzde 49 artış olduğu anlamına geliyor. Bu arada Rolls-Royce, toplu tüketici grubunun aksine bir Phantom için 455 bin dolar ödeyebilecek bir müşteriye hitap ediyor. modeli. Müller-Otvös, Çin, Batı Yarımküre, Avrupa ve Orta Doğu'da satışların güçlü olduğunu, Güney Kore ve Rusya'da da satışların iyi performans gösterdiğini söyledi.

Şirket ayırca, diğer otomobil üreticilerini olumsuz etkileyen çip sıkıntısından da etkilenmedi. Pandemide lüks tüketimin arttığına ilişkin bir veri de Lamborghini'den gelmişti. Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, Aralık ayında yaptığı açıklamada "Bu yılın satışları, şimdiye kadarki en iyi yıldan daha yüksek" demişti.

Liste belli oldu! 2022 yılının en ucuz sıfır otomobilleri!

Araba fiyatları ters köşe yaptı! Yeni zamlar geliyor!

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön