30 / 04 / 2024

Roman Polanski, İsviçre'deki ultra lüks dağ evinde prangayla yaşayacak

Roman Polanski, İsviçre'deki ultra lüks dağ evinde prangayla yaşayacak

Oscar'lı yönetmen Roman Polanski, İsviçre'deki ultra lüks dağ evinde elektronik prangayla yaşayacak



31 yıl önce 13 yaşında bir kızla ilişkiye girmekten hapis cezası aldıktan sonra Fransız lider Nicolas Sarkozy'nin girişimleriyle serbest kalma kararı çıkan Oscar'lı yönetmen Roman Polanski, İsviçre'deki ultra lüks dağ evinde elektronik prangayla yaşayacak.

Geçen hafta 4.5 milyon dolar kefaletle serbest kalacağı açıklanan Polonya asıllı Fransız vatandaşı yönetmen Roman Polanski, en az üç gün daha hapis cezası çektikten sonra cezaevinden ayrılacak. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin girişimleriyle serbest kaldığı söylenen Polanski, Alpler'deki 1.6 milyon değerindeki ultra lüks dağ köşkünde "ev hapsi"nde tutulacak. Polanski Zürih'teki hapishanedeki küçük hücresinden daha önce Michael Jackson, Elizabeth Taylor'ın ziyaret ettiği lüks evine taşınacak.
Kapı dışına bile çıkamayacak
Elektronik prangayla yetkililerin gözetiminde olacak olan Polanski lüks evinin kapısının dışına dahi adım atamayacak. Adalet Bakanlığı açıklamasında "Bu evi terk etmemeli" dedi. ABD, yargılamak için Polanski'yi İsviçre'den istiyor, ancak İsviçre Adalet Bakanlığı, yönetmeni iade edip etmeme konusunda henüz karara varmadı. Polanski, geçen eylül ayında ödül almak için gittiği İsviçre'de 13 yaşındaki bir kızla ilişki suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra Paris-Washington-Bern hattında diplomatik kriz çıkmıştı.

Prangayla takip

Roman Polanski, İsviçre'den ABD'ye sınır dışı edilme süreci açıklık kazanıncaya kadar 1.6 milyon dolar değerindeki villasında `elektronik pranga' hapsinde kalacak. Pranga sayesinde Polanski'nin tüm hareketleri takip edilebilecek.
Hürriyet


Geri Dön