04 / 05 / 2024

Romanlar 100 TL taksitle ev sahibi olacak!

Romanlar 100 TL taksitle ev sahibi olacak!

Romanlar, peşinatsız asgari 20 yıl vadeyle ayda 100-120 lira civarında ödeyerek konut sahibi olabilecekler



Başbakan Erdoğan, İzmir'in su sorununu çözecek biri 115, diğeri 105 metre yüksekliğinde iki ayrı barajın yapımının ihale aşamasına geldiğini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e yapılan su ve baraj yatırımları ile su sorununu çözeceklerini söyledi. İzmir'in Bayındır ilçesi meydanında, ilçede hayata geçen projelerin ortak açılış törenine katılan Erdoğan, Bayındır-Burgaz Zeytinova Barajı'nın bir an önce yapılması için talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan tören sırasında pankart açarak Bayındır Burgaz Zeytinova Barajı'nın yapılmasını isteyen bazı vatandaşlara "Sevgili İzmirliler, sevgili Bayındırlılar, sizlerin 50 yıldan beri hasretini çektiğiniz pankartlar asılmış. Asmayın, gerek yok. Biz zaten bunun idraki içindeyiz" dedi.

Erdoğan "Bayındır-Burgaz Zeytinova Barajı'nın bir an önce yapılması için bakanıma talimatı vermiştim. Bu barajın yapılması halinde, bu bölgedeki 35 bin 680 dekarlık mümbit topraklar sulanacaktır. Bu maksatla 115 metre yüksekliğinde dev bir baraj inşa edilecektir. İhale için gerekli ödenek  İzmir  DSİ Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Netice olarak hayaliniz olan bu barajın yapım ihalesi 8 gün sonra yani 24 Mayıs günü yapılıyor, hayırlı olsun" dedi.

SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Erdoğan, 105 metre yüksekliğindeki Ödemiş Barajı için de ödeneğin gönderildiğini belirterek "7 Haziran 2010 yılında ihale gerçekleştirilecek" dedi. Erdoğan "İzmir'in su meselesini de biz çözüyoruz dikkat edin belediye değil" diye konuştu.

Romanlar'a konut sözü

Erdoğan, Roman açılımı nedeniyle Romanlar'a konut yapacaklarını belirterek, "Bayındır çevresinde Çırpı Mahallesi'nde 300 konutluk bir mahalle yapıyoruz. Merkezde de 120 konutluk bir site oluşturacağız. Benim Roman vatandaşım artık naylonların, çadırların altında yaşamaktan çıkacak. Bedava konut yok. Peşinatsız asgari 20 yıl vadeyle ayda 100-120 lira civarında ödemesi olacak. Onlar sanatkardır işi bilirler" dedi.
Star

 


Geri Dön