28 / 07 / 2024

Romanlar TOKİ'den bahçeli ev istiyor!

Romanlar TOKİ'den bahçeli ev istiyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mart ayında İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 10 bin Roman vatandaşla bir araya gelecek


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Büyük buluşma' için Türkiye'nin dört bir yanındaki Romanlar'a çağrı yapıldı. Öte yandan Romanlar, yerleşik hayata geçmeleri ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için konut yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden apartman katı değil, `küçük de olsa' bahçeli ev yapmasını istediler.

Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ; Mersin, Adana, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Edirne, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Eskişehir ve İstanbul'da ihtiyaç duyulan yerlerde, Romanlar için konut yapmak üzere harekete geçti.

TOKİ yöneticileri, Romanlarla görüşerek taleplerini aldı. Çok katlı, yüksek binalarda oturmak istemeyen Romanlar, "Dar olsun, 60 metrekare, 1+1 olsun ama bahçeli olsun" diyerek istedikleri ev tipini tanımladılar. Bazı Romanlar, üç-dört katlı evlerde de oturabileceklerini söylediler ancak kesinlikle yüksek apartman istemediler. Genellikle yüksek bloklar yapan TOKİ, şimdi Romanlar için özel ev tipleri tasarlayacak. Toplu konut alanlarında, okullar, sağlık kuruluşları, spor kompleksleri de olacak.

10 Aralık'ta yapılan Roman Çalıştayı Raporu'na giren diğer taleplerden bazıları şöyle: Romanlara yönelik ayrımcılığın suç sayılması için kanun değişikliği. Cuma hutbelerinde Romanların işlenmesi. Üniversitelerde Roman Enstitüleri kurulması. Uyuşturucu gibi alışkanlıkların önlenmesi için bilinçlendirme çalışması yapılması...
Radikal


Geri Dön