17 / 06 / 2024

Romanlar TOKİ'den ucuz konut istiyor

Romanlar TOKİ'den ucuz konut istiyor

TOKİ'nin yoksul vatandaşlar için planladığı 100'er TL taksitli evlerden isteyen Romanlar, Başbakan Edoğan'dan kurasız katılım istedi



Roman Kültürü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve arkadaşları, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a, Roman vatandaşların sorunlarını içeren 2 sayfalık mektup yazdı. TOKİ'nin yoksul vatandaşlar için planladığı 100'er TL taksitli evlerden isteyen Romanlar, Başbakan Edoğan'dan kurasız katılım istedi.

Mektupta, Roman vatandaşların zor şartlar altında yaşadıklarını vurgulayan Dernek Başkanı Özçimen, toplumda Roman vatandaşlara yönelik önyargılı davranışlardan duydukları rahatsızlıkları da devletin zirvesine iletti. Özçimen, "Tek göz evlerde 5-6 kişi yaşamak zorunda kalıyor. Hükümetin 100'er TL taksitle dar gelirliyi evsahibi yapma projesine katılmak istiyoruz. Özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda çocuklarımız hasta oluyor. Çok zor şartlar altında hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Başbakanımızdan sosyal hayatımızın iyileşmesi yönünde adımlar atmasını istedik. Ayrıca toplumda bize karşı ön yargılar var. Sırf Roman olduğumuz için işe girmekte zorlanıyoruz. Bunları yıkmak itiyoruz, bunun kalkması için adım atmalarını da ilettik." dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön