30 / 04 / 2024

Rönesans Eğitim Vakfı İzmir'de ilköğretim okulu yaptıracak!

Rönesans Eğitim Vakfı İzmir'de ilköğretim okulu yaptıracak!

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak, MEB uygun görürse İzmir'e bir ilköğretim okulu yapmak istediklerini belirtti. Ilıcak, 5 yıl içindeki hedeflerinin Rönesans İlköğretim Okulları açmak olarak açıkladı..



Rönesans Eğitim Vakfı, İzmir'deki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere 100 temel eser ve dünya klasiklerinden oluşan 25 bin kitap bağışladı. Vali Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ'un yanı sıra çok sayıda konuğun katıldığı tören Optimum Alışveriş Merkezi'nde düzenlendi. 


80 BİN KİTAP 


Törende konuşan Rönesans Vakıf Başkanı Jale Ilıcak, Rönesans Holding'in 2009'dan itibaren vakıf kanalıyla eğitim desteği gerçekleştirdiğim belirterek, "Bugüne kadar 'Binlerce çocuğa binlerce kitap' kampanyası kapsamında 80 bin adet yeni kitap satın alınarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edildi. 20 bin adet kitap ise  İzmir  Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlandı. Ayrıca Optimum Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen kampanyada toplanan 5 bin kitab da tasnifi yapılarak, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi" diye konuştu. 


5 YIL İÇİNDE 


Ilıcak, Vakfın ayrıca UNİCEF ile Güçbirliği Projesi geliştirdiğini, takip eden 5 yıl içindeki hedefinin Rönesans İlköğretim Okulları açmak olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı uygun gördüğü takdirde İzmir'e bir ilköğretim okulu kazandırmak isteriz" dedi. 


ÖRNEK ÇALIŞMA 


İzmir Valisi Mustafa Toprak ise sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kitap bağışında bulunan vakıf yetkililerine teşekkür etti. Vali Toprak, kitapların İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.  

Nihat DELİBAŞI/ İZMİR 


Habertürk Egeli


Geri Dön