28 / 04 / 2024

Rönesans GYO 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Rönesans GYO 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirildi. Rönesans GYO, 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!




Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirildi. Rönesans GYO, 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!


Açıklama:

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 31 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Portakal Çiçeği Sok. No:33  Yukarı Ayrancı  Ankara  adresinde,  28 Kasım 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik'in Bakanlık Temsilcisi Bulundurma Zorunluluğu başlıklı 32. maddesine istinaden Bakanlık Temsilcisi bulundurulmadan yapılmıştır.


Toplantı TTK'nın 416. maddesi gereğince ilansız olarak yapılmış ve ortaklardan itiraz eden olmamıştır.


Hazır Bulunanlar Listesi'nin tetkikinde; şirketin toplam 303.716.888,00 TL'lik sermayesine tekabül eden 296.558.888 adet payın vekaleten, 7.158.000 adet payın asaleten olmak üzere %100 payın toplantıda temsil edildiği görülmüştür. Böylece gerek kanun gerekse esas sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine gündemin görüşülmesine geçilmiştir.


-Açılış Yönetim Kurulu adına Sn. Kamil YANIKÖMEROĞLU tarafından yapıldı.

-Toplantı Başkanlığına Sn. Burcu Çetinkaya DESTEK'in, Tutanak Yazmanlığı'na Sn. İnci Alaloğlu ÇETİN'in seçilmesine oybirliğiyle karar verildi. Toplantı Başkanlığı bu şekilde oluşturuldu.

-Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Toplantı Başkanlığına yetki verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

-Yönetim Kurulu tarafından sunulan Yıllık Faaliyet Raporu ve bağımsız denetim şirketi DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından sunulan denetim raporu okundu ve müzakere edildi.

-2015 Yılı Bilanço ve Kar/Zarar Hesapları okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda Bilanço ve Kar/Zarar Hesapları oy birliğiyle tasdik edildi.

-2015 Yılı sonunda, yıl içinde dağıtılan 43.070.400,00 TL (Kırküçmilyonyetmişbindörtyüz TürkLirası) tutarındaki kar payı avansını karşılayacak tutarda net dönem karı oluştuğu tespit edilmiştir. Ekteki Genel Kurul Toplantı Tutanağı'ndaki tabloya uygun olarak, 2015 yılı karından avans temettü tutarı düşüldükten sonra kalan tutarın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılmasına karar verilmiştir.

-DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin şirketimizin 2016 yılına ilişkin mali kayıtlarını denetlemesine oybirliği ile karar verilmiştir.

-Yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Üyeleri oybirliği ile ibra edildiler. Yapılan oylama sonucun bağımsız denetim şirketi DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. oybirliği ile ibra edildi.

-Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Kerem Günaydın'ın istifasının kabulüne, yerine görev süresini tamamlamak üzere adaylığını beyan eden Sercan Yüksel'in seçilmesine, yine Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Soong Hee Sang'ın istifasının kabulüne, yerine görev süresini tamamlamak üzere adaylığını beyan eden 54, Eaton Mews West, Londra, SW1 W9ET, İngiltere adresinde mukim, 7810562648 vergi kimlik numaralı Tracy Lynn Stroh'un seçilmesine. Görev sürelerinin Yönetim Kurulu görev süresince olmasına, Yönetim Kurulu Üye sayısının Şirket Esas Sözleşmesinin 11.maddesi uyarınca yine 9 kişi olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.

-Yönetim Kurulu Üyelerine 2016 yılı için herhangi bir ücret ödenmemesine oybirliği ile karar verildi.

-Şirket Yönetim Kurulu Üyelerinin, Genel Kuruldan izin almaksızın şirketle kendi veya başkası adına şirket konusuna giren ticari muameleler yapabilecekleri gibi, aynı nevi ticari muamelelerle meşgul bir şirkete de mesuliyeti tahdid edilmemiş olan ortak sıfatıyla girebilecekleri, dolayısıyla Türk Ticaret Kanunun 395. ve 396. maddelerindeki kısıtlamaların Şirket Yönetim Kurulu Üyelerine uygulanmayacağı kabul edildi.


Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve Genel Kurul Hazirun Cetveli ekte sunulmuştur.





Geri Dön