28 / 04 / 2024

Rönesans Holding dünya liderleri arasında olmayı hedefliyor!

Rönesans Holding dünya liderleri arasında olmayı hedefliyor!

1993 yılında kurulan ve bugüne kadar Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra Avrupa'daki hızlı büyüyüşüne de devam eden Rönesans Holding dünya liderleri arasında olmayı hedefliyor. 



250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 38. sırada yer aldı. Rönesans, listede yer alan en büyük Türk şirketi oldu. Kurulduğu 1993 yılından bu yana Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra Avrupa'daki hızlı büyüyüşüne de devam eden Rönesans Holding, dünyanın en prestijli araştırmaları arasında gösterilen ve Engineering News Record tarafından hazırlanan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 38, sırada yer aldı.


Para Dergisi'nin Emlak ekinde yer alan habere göre listeye göre, 2016 yılında toplam 3.9 milyar dolar gelir elde eden şirketin uluslararası projelerinden elde ettiği gelir ise 3.25 milyar dolar seviyesini aştı. Bu yıl aynı zamanda listenin en büyük Türk şirketi unvanına da sahip olan Rönesans, Avrupa'nın en büyük uluslararası müteahhitleri arasında ise 10. sıraya yükseldi.


"Dünya lideri 10 şirket arasında olmayı fîedefliyoruz"


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Rönesans Holding olarak bugün Türkiye, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da içeren geniş coğrafyada, inşaat, gayrimenkul yatırım, endüstri, enerji ve sağlık alanlarında sektöre yön veren projelere imza atıyoruz, ENR listesinde ise uzun zamandır istikrarlı bir şekilde ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz, Türkiye'nin en büyük uluslararası inşaat şirketi olarak bu listede yer almak bizim için gurur verici. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hedefimiz dünyanın lider 10 müteahhitlik şirketi arasında yer almak. Bu hedefe güçlü adımlarla yaklaşıyoruz" dedi.

 

Hilltovvn ve Piazza dikkat çeken projeler arasında


Rönesans Holding, Heitkamp Ingenieur und Kraftvverksbau GmbH şirketini ve HollandalI şirket Ballast Nedam'ın tamamını satın alarak kısa zamanda 1 milyar euro ciroya büyüklüğüne ulaşmayı başardı. Bu dev satın almaların ilk sonucu olarak, dünyanın en uzun demiryolu tüneli Gotthard Base'i hayata geçiren ve Zürih ile Milano'yu birbirine bağlayan Rönesans, şimdi de Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaklaşık 1 milyar euro tutarında, yol ve tünellerden oluşan Public Private Partnership projesine imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin İstanbul Anadolu Yakası'nda, Maltepe lokasyonunda konumlanan Hilltovvn AVM ile Piazza karma projesi ise de dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Rönesans Sağlık Yatırım’ın Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel işbirliği modeli kapsamında hayata geçirmeye hazırlandığı İkitelli Şehir Hastanesi; 2 bin 700 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük hastaneleri arasına girecek.


Geri Dön