23 / 12 / 2024

Rönesans Holding mimar adaylarını keşfetmek için Anadolu'yu geziyor!

Rönesans Holding mimar adaylarını keşfetmek için Anadolu'yu geziyor!

Başarısının sırrını "gençlik iksiri"ne bağlayan Rönesans Holding, Anadolu'daki mimar adaylarını keşfe çıktı. Şirket, 27 üniversitede 2 bin 600 gence "Geleceği tasarla" dedi..



Türkiye ve yurtdışında yürüttüğü inşaat projeleriyle dikkat çeken Rönesans Holding, yapı sektörünü geleceğe taşıyacak Mimar Sinan'ları keşfetmek için Anadolu'yu karış karış dolaşıyor. Şirket, dünya çapındaki trendler "sürdürülebilirlik", "yeşil bina" "yalın inşaat" gibi yenilikçi konularda eğitimler vermek üzere ülke çapında faaliyet gösteren 77 mimarlık ve inşaat fakültesini hedef aldı. "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" adındaki proje, bu fakültelerde eğitim gören yaklaşık 20 bin mimar ve mühendis adayından üç ve dördüncü sınıf öğrencilerini kapsıyor. Şirketin başarısının altında genç ekibin yattığını vurgulayan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, "Grubumuzda yaş ortalaması 35 olan 37 bin kişi çalışıyor. Bu avantajı sürdürmek için Anadolu'daki üniversitelerde eğitim gören mimar ve inşaat mühendislerine ihtiyaç var. Eksiğimiz tasarım, fazlasıyla yabancı tasarımcılarla çalışıyoruz. Buna gerek yok" dedi. Proje kapsamında bu sezon 27 üniversiteye gidilerek 2 bin 600 mimar-mühendis adayına eğitim verildi. 


ÇARE ANADOLU'DA 

Eğitimlere bizzat katılan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Projeler Yönetim Direktörü Onur Tokdemir, grubun patronu Erman Ilıcak'ın dünyanın en büyük 5 inşaat firmasından biri olma hedefine vurgu yaparak, "Bu hedefi yerine getirmemiz için mevcut istihdamı en az ikiye katlamamız gerekiyor. Bu organik büyümenin tek çaresi Anadolu'daki mimar ve mühendislik fakültelerinde okuyan gençler. Hedefimiz bu cevheri dünyaya açmak" diyor. Projeye Trabzon, Malatya, Adana, Erzurum'dan başladıklarını ancak fakültelerden gelen talepler sonrasında kısa sürede 27 üniversitede 2 bin 600 öğrenciye ulaştıklarını söyleyen Tokdemir, "Onlara yeşil binalar ve yalın inşaat tekniklerini anlattık. Onların liderlik vasıflarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Bunu da bir yarışmayla vurguladık" diye anlatıyor. Yarışma kapsamında öğrencilerden Maslak'ta bin 500 metrekarelik hayali bir arazi üzerine butik, otel, okul ya da kütüphane tasarlamaları istenmiş. Tokdemir 450 takımdan proje geldiğini belirterek, içlerinde çok başarılı çalışmalar olduğunu vurguladı. Eleme sonrasında 40'a indirilen projelerin şu anda son değerlendirmeleri yapılıyor. Ödül töreni ise 9 Mart'ta İstanbul'da gerçekleşecek. Kazananlar para ve istihdam imkânı elde edecek. 


'MİMARLIKTA AĞA HAN ÖDÜLLERİNİ ÖRNEK ALDIK'

Mimarlık ve inşaat mühendisliği alanında öğrencilere yönelik çok fazla ödül programı olmadığını anlatan Murat Özgümüş, hedeflerinin geleneksel hale gelen bir programa imza atmak olduğunu vurguluyor. Özgümüş, planlarını şöyle anlatıyor: "Bu yıl 11 projeye ödül verilecek. Rönesans zaten sektörde bir okul olarak kabul edilmiş. Hedefimiz bu ödülün de gençler için bir referans olması. Tıpkı uluslararası Ağa Han Ödülleri ya da Pritzker gibi prestijli bir program amaçlıyoruz." 


MESLEK LİSELERİYLE ARA ELEMAN AÇIĞINA SON

Rönesans'ın sektörde en çok çalışılmak istenen şirket olduğunu söyleyen Murat Özgümüş, ara eleman açığını gidermek için Darende ve Amasya'da harita kadastro ilgili meslek okulları açtıklarını ve bunun devam edeceğini belirtti. Özgümüş, ayrıca bir sertifika programı başlatacaklarını da belirterek, "Yeni yasayla her kademede sertifika gerekiyor. Çalışma Bakanlığı'ndan eğitim lisansı aldık" diyor. 


Sabah


Geri Dön