Genel

Rönesans, Malatya AVM'yi hayata geçiriyor!

Malatya'ya bugüne kadar yapılmış en büyük özel sektör yatırımının temeli atıldı

Dünyanın en büyük ilk yüz inşaat şirketi arasında gösterilen Rönesans Group'un sahibi Erman Ilıcak'ın başkanlığını yürüttüğü, 32 işadamından oluşan Malatya Girişim Grubu AŞ, Malatya'yı ilk alışveriş merkezine kavuşturuyor. 200 milyon dolarlık yatırımla yapılacak alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, hastane, kongre merkezi ve konuttan oluşan karma projenin temeli atıldı. Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile ilk etapta 2 bin kişiye istihdam kapısı açacak.

Yılda 11 33 milyon ziyaretçi hedefi
 Projedeki alışveriş merkezinin toplam kiralanabilir alanı 50 bin 940 metrekare.
 160'a yakın mağaza bulunacak. Bunların yüzde 30'u kiralandı.
 İçinde buz pisti de bulunacak alışveriş merkezi Ekim'de açılacak. Projenin tamamı 2012'de bitecek.
 Projede ayrıca 280 konut da yer alacak.
 Yıllık ortalama ziyaretçi sayısı 13 milyon hedefleniyor.
Dilek Taş/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hemşehrilerinden 200 milyon $'lık yatırım

32 iş adamının biraraya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, Malatya'nın ilk yaşam merkezini Eylül 2009'da açıyor

Malatyalı işadamlarının oluşturduğu Malatya Girişim Grubu, krizin aşılması ve iş imkanı sağlanması amacıyla memleketkelerine 200 milyon dolarlık yatırım yaptılar. 32 iş adamı, İstanbul ya da Ankara yerine, doğup büyüdükleri kent olan Malatya'ya yapacakları Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesini tanıttı.

İYİ İŞ ADAMI YETİŞTİRİR

Malatya'nın sadece devlet adamı değil aynı zamanda çok iyi iş adamları da yetiştirdiğini söyleyen Malatya Valisi Halil İbrahim Taşöz, "Malatya dendiğinde akla ilk kayısı gelir. Doğuda çok yaygın olmayan bir iş ortaklığı ile bir araya gelen Malatya Girişim Grubu, sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel bir yatırım olması bakımından da büyük önem taşıyor" dedi. Daha önce çok ortaklı projelerde yer almadığını belirten Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, bugüne ortak projelerde yer almadığını belirterek şöyle konuştu: "Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkeziprojesi ile ortaklık kompleksimi yendim. Bunu Sanko ve Tefken gibi diğer ortak projeler izledi. 2 bin kişiye istihdam sağlayacak olan projede yer alan alışveriş merkezinin yanı sıra, proje kapsamındaki otel de Malatya için bir ilk. Çünkü bu otel, Malatya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olacak. 22 katlı otel ayrıca şehrin en yüksek oteli olma özelliğini de taşıyor." 2004 yılında Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak belirlediği Malatya'daki alışveriş merkezi projesini, eylül ayında hayata geçirecek. Brüt 113.442,06 m'lik inşaat alanıyla, dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel hastane, 200 lüks konutu içerisinde bulunduran proje, Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor.
Yenişafak

Memleketlerine vefa borcunu 200 milyon dolarlık yatırımla ödüyorlar 
 
Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek 2004 yılında kurduğu Malatya Girişim Grubu, 4 ayaklı projenin ilk adımı olan alışveriş ve yaşam merkezini açmaya hazırlanıyor. 
 
Toplam 200 milyon dolara mal olan yatırımın ilk etabı olan alışveriş merkezinin eylül ayında inşaatının tamamlanması ve ekim ayında açılması planlanıyor. Proje hakkında bilgi veren Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, projenin bugüne kadar Malatya'ya yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu söyledi. Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını vurgulayan Ilıcak, "Malatya'ya yeni bir vizyon kazandırmak, kolektif iş yapmaya örnek olacak çalışmalar başlatmak, tarihi şehri çağdaş bir kent haline getirmek amacıyla Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak belirlediği Malatya'daki alışveriş merkezi projesini eylül ayında hayata geçirecek. Brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanıyla, dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel hastane, 200 lüks konutu içerisinde bulunduran proje, Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor." dedi. Erman Ilıcak'ın verdiği bilgiye göre, alışveriş merkezinin yüzde 30'u kiralandı. Migros, Teknosa, Koçtaş gibi markalarla sözleşme imzalanırken, Kiğılı, Sabri Özel, Crispino ve LC Waikiki gibi Malatyalı işadamlarının kurduğu diğer ulusal markaların da merkezde yer alması bekleniyor. Malatya merkezde kiraların çok yüksek olduğunu ve merkezin sıkıştığını ifade eden Ilıcak, merkezden de ciddi bir katılım beklediklerini kaydetti. Ilıcak, Malatya'daki büyük tekstil firmalarının Bangladeş, Hindistan, Mısır gibi ülkelere gitmeyi planladığına işaret ederek, bölgeye hareket getirecek bu projeyle bu firmaların Malatya'da kalmasını sağlayacaklarını açıkladı. Alışveriş merkezine yıllık ortalama 13 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Projenin AVM'den sonraki ayağının 22 katlı, 5 yıldızlı otel olduğunu açıklayan Erman Ilıcak, otelde spor kompleksi ve kongre merkezi de bulunacağını kaydetti. Üçüncü adımın 200 adet lüks konutu içeren konut projesi olduğunu ileten Ilıcak, son adım olarak da özel hastane yapacaklarını söyledi. Ilıcak, hastane yapımı için Acıbadem Grubu ile görüştüklerini, projenin tüm ayaklarının 2012 yılında tamamlanacağını kaydetti.
KENAN MEHMETZADE /Zaman

Malatyalı 32 işadamından AVM

Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek 2004 yılında kurduğu Malatya Girişim Grubu, oluşturdukları 4 ayaklı projenin ilk adımı olan alışveriş ve yaşam merkezini açmaya hazırlanıyor. Toplam 200 milyon dolara mal olan yatırımın ilk etabı olan alışveriş merkezinin inşaatının eylül ayında tamamlanması ve ekim ayında açılması planlanıyor. Proje kapsamında, alışveriş merkezinin yanı sıra 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel hastane ve 200 lüks konut inşa edilecek.
Projenin tanıtımı amacıyla cuma günü düzenlenen toplantıda konuşan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, projenin bugüne kadar Malatya'ya yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu belirtti. Ilıcak, projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını anlattı. Ilıcak, alışveriş merkezinin yüzde 30'unun kiralandığını açıkladı.
Projenin alışveriş merkezinden sonraki ayağının 22 katlı, 5 yıldızlı otel olduğunu dile getiren Ilıcak, otelde spor kompleksi ve kongre merkezinin de bulunacağını kaydetti. Üçüncü adımın ise 200 adet lüks konut projesi olduğunu belirten Ilıcak, son adım olarak da özel hastane yapacaklarını söyledi. Hastane yapımı için Acıbadem Grubu ile görüştüklerini açıklayan Ilıcak, projenin tüm ayaklarının 2012 yılında tamamlanacağını kaydetti. Referans

'Teşvik paketi yerinde bir karar'

Rusya ve Türkiye'de milyarlarca dolarlık inşaat ile AVM projesine imza atan Rönesans İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcak, teşvik paketinin yerinde alınan bir karar olduğunu belirterek, “Bu sayede Bangladeş, Mısır ya da Hindistan gibi ülkelere gitmeye hazırlanan tekstil fabrika yatırımları Türkiye'de kalacak” dedi

Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında yeralan Rönesans İnşaat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, hükümetin önceki gün açıkladığı teşvik paketini yerinde bir karar olduğuna dikkat çekerek, bu sayede Bangladeş, Mısır ya da Hindistan gibi ülkelere gitmeye hazırlanan tekstil fabrika yatırımlarının duracağını söyledi. Teşvik paketi sayesinde Doğu'ya ciddi bir yatırım çekileceğine inandığını vurgulayan aynı zamanda Malatyalı olan Erman Ilıcak, “Sadece Malatya'da 3 organize sanayide 300'e yakın tesis var. Tekstilcilerin birçoğu düşük maliyetler nedeniyle Hindistan ya da Mısır'a fabrika kurmaya hazırlanıyordu. Teşvik paketi sayesinde bu fabrikaların gidişi duracaktır” dedi.

Rusya ile Türkiye'de yaptığı inşaat ve AVM projeleriyle dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Rönesans'ın patronu Erman Ilıcak, bu sefer rotasını memleketi Malatya'ya çevirdi. Ilıcak, Malatyalı hemşehrilerini kıramadı, kentin ilk alışveriş merkezinin inşaatına hız verdi. Başkanlığını Erman Ilıcak'ın yaptığı ve toplam 32 işadamından oluşan Malatya Girişim Grubu A.Ş., 200 milyon dolarlık yatırımla alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, hastane, kongre merkezi ve konuttan oluşan karma projenin devreye girmesi için gün saymaya başladı. Karma projede yeralan alışveriş merkezinin açılışı Ekim ayında yapılacak, projenin bütünü ise 2012'de tamamlanacak.

Ortaklığı öğrendik

Malatya'ya bugüne kadar yapılmış en büyük özel sektör yatırımı olan Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, ilk etapta 2 bin kişilik bir istihdam kapısı açacak. Eski Sümerbank fabrikasının arsası üzerinde gerçekleştirilen ve üzerinde 5 yıldır çalışılan projenin kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden olduğunu vurgulayan Erman Ilıcak, “Ortak girişim grubumuzun başlattığı yatırımlar diğer kentlere de örnek olacak ve bir model olarak uygulanacak” dedi. Ilıcak, ortak girişime katılması için uzun bir ikna süreci yaşandığını belirterek, “Biz ortaklık konseptini girişim grubunda öğrendik. Daha önce ortaklık yapmazken, buradaki deneyimlerimizden sonra Tekfen ile İzmir'de, Konukoğlu ile de Gaziantep'te ortak proje geliştirdik” diye konuştu.

Başbakan, Polis Evi'nde kaldı 5 yıldızlı otel yapmak şart oldu

Erman Ilıcak, projede beş yıldızlı otel de inşa edeceklerini ifade ederek, yabancı zincirlerle otelin işletmesi için görüştüklerini söyledi. Ilıcak, kentte 5 yıldızlı otel eksikliği olduğuna dikkat çekerek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'ya geldiğinde Polis Evi'nin misafirhanesinde kalmıştı. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için yola çıktık” dedi.

Çarşıda yer bulamayanları çekecek

AlIŞverİŞ merkezinin kiralamasını üstlenen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da Malatya'da mağazaların geleneksel çarşı içinde sıkıştığını ve kiraların çok yüksek olduğunu belirterek, “Çarşıya göre daha ucuz kiralar belirlendi. Burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunun için Malatya'nın yerel markalarını da alışveriş merkezi içine taşıyacağız” diye konuştu.

* Projedeki alışveriş merkezinin toplam kiralanabilir alanı 50 bin 940 metrekare.

* Büyük kiracılar arasında 8 bin metrekare mağazasıyla 5M Migros, Teknosa ve Koçtaş bulunuyor.

* İçinde buz pisti de olacak alışveriş merkezi Ekim'de açılacak. Projenin tamamı 2012'de bitecek.

* Projede ayrıca 280 konut da yer alacak.

* Yıllık ortalama ziyaretçi sayısının 13 milyon olması bekleniyor.
Hale Tüzün/Vatan