07 / 05 / 2024

Roy Strickland kimdir?

Roy Strickland kimdir?

Roy Strickland, Michigan Üniversitesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı Direktörü'dür. GYODER'in konuğu olarak Türkiye'ye 2011 yılında gelen Prof. Roy Strickland kimdir? İşte Roy Strickland'ın biyografisi...



Roy Strickland kimdir? 


ABD'de bulunan Michigan Üniversitesi'nde Şehir Planlama Bölüm Başkanı olarak görev yapan Roy Strickland, çalışmalarıyla Londra, Paris, Tokyo ve New York gibi dünyanın önde gelen kentlerindeki yapılandırma çalışmalarını büyük ölçüde etkilemiştir. 


Mimari ve şehir planlama çalışmaları yürüten Strickland'ın uzmanlık konusu ise yerleşim bölgeleri ve kamusal alanlardır. Birçok tasarım projesinin yaratıcısı ve yöneticisi olarak görev yapan ve tasarladığı kentsel planlama projeleri Amerika'nın pek çok üniversitesinde ders olarak okutulan Roy Strickland, geliştirdiği öğrenim kenti stratejik planıyla da yeni bir eğitim sistemi ortaya koymuştur. 


Bu kapsamda sağlıklı bir mahallenin başarılı eğitim sağladığını ve bunun okul sistemine de çevre mahalleler olarak yayılması yaklaşımını savunan Strickland, okulları şehir planlamacılığının yeni neferleri olarak görevlendirmiş ve ülke genelinde 1 milyar dolar değerinde okul ve kamusal alanları geliştirme amaçlı projenin oluşumuna ve gelişimine katkıda bulunmuştur. 


New York'taki Union Square ve Bryant Park gibi önemli kamusal alanların da tasarımcısı olan Roy Strickland'ın okullar, şehircilik ve yerleşim birimleri üzerine yayınlanmış pek çok makale ve eseri bulunmaktadır. Türkiye'yi de yakından takip eden ve çeşitli kuruluşların davetlisi olarak daha önce pek çok kez ülkemize gelen Roy Strickland, 2050'li yılların Rize'sinin nasıl olması gerektiğine dair bir raporun hazırlanmasında da görev almıştır.



Roy Strickland iletişim bilgileri!


A. Alfred Taubman College of Architecture and Urban Planning University of Michigan

Adres: 2000 Bonisteel Boulevard Ann Arbor, MI 48109-2069 USA

Tel: +1 734 764 13 00

Fax: +1 734 763 23 22

Web: taubmancollege.umich.edu




Geri Dön