19 / 05 / 2024

Roy Strickland Michigan Üniversitesi

Roy Strickland Michigan Üniversitesi

Roy Strickland, Michigan Üniversitesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı Direktörü'dür. GYODER'in konuğu olarak Türkiye'ye 2011 yılında gelen Prof. Roy Strickland kimdir? İşte Roy Strickland'ın biyografisi...

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.

Dolar yatırımcıları gözünü bu habere dikti

Moody's Türkiye değerlendirmesi ve ABD'detoptan stoklar, kişisel gelir-gider ve Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

ABD'de silahlı saldırılara karşı yüksek güvenlikli okul inşa ediliyor!

ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan bir lise, 48 milyon dolarlık bir projeyle, olası bir saldırıya karşı güvenlikli hale getiriliyor.

Step Seyahat Turizm ve Otelcilik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Step Seyahat Turizm ve Otelcilik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Abou Mayla E.H Elıe, Roy Baalbaky, Sandı Abou Haydar ve Sinan Borak ortaklığında kuruldu.

Justwork Uluslararası Ofis Yönetimi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Justwork Uluslararası Ofis Yönetimi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 13 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile Hurşit Şen, Roy Kömürcü ve Tolga Eriz ortaklığında kuruldu. 

Türken Vakfı, Muhammed Ali'nin çiftlik evini satın aldı!

New York merkezli Türken Vakfı, 2016'da yaşamını yitiren dünyaca ünlü boksör ve ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin Michigan'daki çiftlik evini satın aldı

Eminem'in Rochester Hills'teki büyüleyici evi!

Tüm dünyanın bildiği sahne adıyla Eminem ya da alter egosuyla Slim Shady, Michigan eyaletinde altı yatak odalı, dokuz banyolu muhteşem bir evde yaşıyor. İşte, Eminem'in Rochester Hills'teki büyüleyici evi.. 

Eminem, Michigan’daki evini 2 milyon dolara satıyor!

Dünyanın en ünlü rapçisi Eminem, Michigan’da bulunan ve 6 dönüm arazi üzerine kurulu konağını satışa çıkardı. Eminem evi 14 yıl önce satın almıştı.

FED 2017'de 4 kez faiz artırabilir!

ABN Amro Bank kıdemli döviz stratejisti Roy Teo, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz oranlarını beklenenden daha fazla artırması potansiyelinin ABD Doları'nı güçlü tutacağını öngördü.

Folkart Yapı Basmane Çukuru projesinin mimarları seçildi!

Folkart Yapı’nın İzmir Basmane Çukuru’nda geliştireceği projenin mimarlık ofisleri arasında Roy Higgs, Tabanlıoğlu, Yağcıoğlu, DDG, Mad Architects, Korucuoğlu bulunuyor.

George Lucas, Chicago'da müze inşa edecek!

Yıldız Savaşları film serisinin yaratıcısı ve yapımcısı olan ABD'li yapımcı ve yönetmen George Lucas, ABD'nin Chicago kentindeki Michigan Gölü kıyısında müze açmayı planlıyor.

Roy Strickland Michigan Üniversitesi Haberi

Roy Strickland Michigan Üniversitesi

Roy Strickland kimdir? 


ABD'de bulunan Michigan Üniversitesi'nde Şehir Planlama Bölüm Başkanı olarak görev yapan Roy Strickland, çalışmalarıyla Londra, Paris, Tokyo ve New York gibi dünyanın önde gelen kentlerindeki yapılandırma çalışmalarını büyük ölçüde etkilemiştir. 


Mimari ve şehir planlama çalışmaları yürüten Strickland'ın uzmanlık konusu ise yerleşim bölgeleri ve kamusal alanlardır. Birçok tasarım projesinin yaratıcısı ve yöneticisi olarak görev yapan ve tasarladığı kentsel planlama projeleri Amerika'nın pek çok üniversitesinde ders olarak okutulan Roy Strickland, geliştirdiği öğrenim kenti stratejik planıyla da yeni bir eğitim sistemi ortaya koymuştur. 


Bu kapsamda sağlıklı bir mahallenin başarılı eğitim sağladığını ve bunun okul sistemine de çevre mahalleler olarak yayılması yaklaşımını savunan Strickland, okulları şehir planlamacılığının yeni neferleri olarak görevlendirmiş ve ülke genelinde 1 milyar dolar değerinde okul ve kamusal alanları geliştirme...