27 / 04 / 2024

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.



Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı temmuz ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güveni temmuzda geçen aya kıyasla 1,1 puan artarak 51,1'e yükseldi.

Piyasa beklentilerinin aksine toparlanma gösteren tüketici güven endeksinin, bu dönemde 49,9 değerini alması öngörülüyordu.

Tüketici güven endeksi, haziranda 50 ile tüm zamanların en düşük seviyesine inmişti.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, temmuzda aylık 3,3 puan artarak 57,1'e çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön