28 / 04 / 2024

Roya Nova, TAGO Architects tarafından tasarlandı!

Roya Nova, TAGO Architects tarafından tasarlandı!

Firma: Roya Yapı

Proje: Roya Nova Rezidans

Finans Merkezi’ne yakın konumda yer alan Roya Nova, TAGO Architects tarafından tasarlandı. Projede, ışık kalitesi ve panoramik manzara sunuluyor..



Roya Nova, TAGO Architects tarafından tasarlandı. 28 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip Roya Nova projesi, Ataşehir ile Ümraniye arasında hayata geçiriliyor. 

 

Finans Merkezi’ne yakın konumda yer alan Roya Nova, insanı, hayatı ve sürdürülebilir çevreyi odağına alan bir yaşam konsepti vadediyor.

 

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects, İstanbul merkez ofisinin dışında Tokyo, Bükreş, Kiev ve Dubai’deki ofislerinde Avrupa, Orta Asya ve Uzakdoğu’da projeler üretiyor.


 
Türkiye’nin en büyük botanik bahçelerinden biri olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne yürüme mesafesinde olan Roya Nova ayrıca metro ve otobüs duraklarına yakınlığıyla dikkat çekiyor.

 

32 katlı olarak dizayn edilen Roya Nova projesi, tamamlandığında 28 bin 800 metrekare inşaat alanında 1+0, 1+1 ve 2+1 olmak üzere toplam 255 daireden meydana gelecek.

 

Plandaki ışık kalitesi, panoramik manzara, servis alanlarının etkin bir şekilde birleştirilmesi ve mevcut kentsel doku ile iletişim, tasarımı şekillendiren temel parametreleri oluşturuyor. Projenin mimari tasarımı ayrıca tamamen tasarruf ve çevrecilik anlayışına göre özel olarak kurgulandı.

 

Proje tasarımının en önemli noktalarından biri yapının kendi sınırları içinden çıkılmadan hem sosyal ihtiyaçları karşılayabilecek, hem de işleri yürütülebilecek alanların sağlanması.

 

Bu fonksiyonları karşılama amacıyla sosyal tesis, toplantı salonları, hobi odaları, spor birimleri ve açık alanda toplanma alanları yer alıyor. Lobi ve ticari mekanlar kuleyi besleyen ihtiyaçlara hizmet ediyor. 

 

Barındırdığı 255 adet dairenin güneş enerjisinden maksimum düzeyde faydalanacak şekilde konumlandırıldığı yapı, mimari tasarımı sayesinde insan gücünün minimalize edilmesini amaçlıyor. 

 


Web: http://royanova.com.tr/
Tel: 0216 416 76 92

 


projeye sor



Geri Dön