04 / 05 / 2024

Royal Tobacco Tire'ye 44 milyon liralık sigara fabrikası kuracak!

Royal Tobacco Tire'ye 44 milyon liralık sigara fabrikası kuracak!

Royal Tobacco firması, 44 milyon liraya malolacak sigara fabrikası için Tire Organize Sanayi Bölgesi'ni (TOSBİ) seçti. Bölge içinde yaklaşık 125 bin metrekarelik alanda üretim yapacak olan firma, 450 kişiye iş imkanı sağlayacak.



Royal Tobacco firması, Tire'ye yatırım yapacak. TOSBİ Başkanı Gürler, bölgeye ilginin büyük olduğunu belirtti, "İnşaatı süren 47 firma var. Bunların hepsi faaliyete geçince bölgemizde 2 bin kişi istihdam edilecek" dedi.

 

 Royal Tobacco firması, 44 milyon liraya malolacak sigara fabrikası için Tire Organize Sanayi Bölgesi'ni (TOSBİ) seçti. Bölge içinde yaklaşık 125 bin metrekarelik alanda üretim yapacak olan firma, 450 kişiye iş imkanı sağlayacak. 

 

Yılda 20 milyar 217 milyon 600 bin adet sigaranın üretileceği projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci de başladı. 

 

TOSBÎ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, Royal Tobacco'nun yanısıra halen inşaatı süren 47 firmadan 20'sinin yaz mevsimi sonuna kadar açılacağını belirterek "Yaklaşık 200 milyon liralık yatırım değeri olan bu tesislerde 2 bin kişi istihdam edilecek" diye konuştu. 

 

Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü tarafından duyurulan projede, fabrikanın 25 yıl ömürlü olacağı ve 44 milyon liralık bir yatırım bedeli öngörülüyor. 

 

İl Müdürlüğü'ne sunulan raporda çalışacak personelin yanı sıra fabrikada kullanılacak tütünün de yine yöreden karşılanacağını belirtildi. Firma, Tire OSB'yi seçme nedeni olarak lojistik üstünlük, arıtma tesisi gibi konuların etkili olduğunu vurguladı. Sigara üretim tesisinde, halen arsa üzerinde bulunan yapılar kullanılacak ve yeni bir tesis inşa edilmeyecek. Yatırım ise fabrikada kullanılacak ekipmanlar ve gerekli düzenlemelere yönelik olacak. ÇED sürecinin tamamlanmasıyla fabrikanın üretime geçmesi bekleniyor. 

 

20 FİRMADA 2 BİN KİŞİ 

 

Daha önce British Tobacco firmasına ait olan tesislerin, Royal Tobacco'ya satıldığı öğrenildi. Tesislerin yeni işletmecisi Rolay Tobacco'nun ise bu alanda yeni bir bina insa etmeyeceği, tüm yatırımı makine, ekipman ve çevre düzenlemesine yapacağı belirtildi. TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, bu tür yatırımların bölge ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacağını söyledi. Royal Tobacco'nun 2016 yılında yatırım kararı alan ilk büyük firma olduğunu açıklayan Gürler, halen inşaatı süren 47 firmadan 20 civarının bu yıl hizmete açılacağını söyledi. 

 

Gürler, "Bu fabrikaların bir kısmında çarklar Nisan, Mayıs gibi dönmeye başlayacak. Yaklaşık 200 milyon liralık yatırım değeri olan bu tesislerde 2 bin kişi istihdam edilecek" diye konuştu.

 

Habertürk Egeli

 


Geri Dön