05 / 05 / 2024

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması planlanan Maraş için Rumlar harekete geçti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maraş asıllılarını 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarıyor.



Türkiye'nin Kıbrıs'ta yaptığı Maraş hamlesi Rumları telaşlandırdı. Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması amaçlanan Maraş ile ilgili Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) toplantı üstüne toplantı düzenleyip Maraş asıllıları 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarılarda bulundu.

Rum bakanlardan Nikos Hristodulidis ile GKRY yönetiminin atadığı sözde Maraş Belediye Başkanı Simos Yoannu, Maraş kökenlilerle sık sık biraraya geip bölgede mal varlığı olan kişilere şunları söylüyor. "Gayrimenkul ve arazilerinize talip olan yabancı şirketler Türk veya Kıbrıslı Türk firmalarla bağlantılı görünüyor. Onların satın alma tekliflerini kabul etmeyin."

ADA ÇALKALANIYOR

Korsan belediye başkanı Yoannu, Brüksel'e gidip Maraş'ın durumuyla ilgili Avrupa ülkelerinden destek isteyeceğini kaydederken Kıbrıs basını ise gayrimenkul aracılık işlemlerinde bazı Rum avukatların da rol aldığını sözlerine ekledi. Ada medyası ayrıca, Larnaka'da bulunan Mağusa Tapu Dairesi'nde bulunan bir tapu memurunun emlakçılara bilgi sızdırdığı nedeniyle Rum İçişleri Bakanlığınca açığa alındığını belirtirken, haberlerde Rum yönetiminin, Kıbrıs'ın havadan detaylı fotoğraflanması konusunda Fransız bir şirketle anlaşma imzaladığı da öne çıkardı. Gazimagosa kentine bitişiğinde bulunan durumdaki sahil beldesi Maraş, Türkiye'nin 1974'teki Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan beri Türk askerinin kontrolünde kapalı olarak yer alıyor.. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile işbirliği durumunda geçtiğimiz aylarda önemli bir adım atmış ve Maraş'ın yeniden sivil yaşama açılacağını kaydetti.


Geri Dön