06 / 05 / 2024

Rus işadamı, Antalya MOL'den 2 milyon liralık giysi aldı

Rus işadamı, Antalya MOL'den 2 milyon liralık giysi aldı

Mol Mağazası'nın Antalya'daki açılışında, 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürün, adı açıklanmayan bir Rus işadamı tarafından satın alındı



Mol Mağazacılık AŞ'nin 8. mağazası Antalya'da açıldı. Mağazanın açılışında tüm ürünleri satın alan ve ismi açıklanmayan Rus işadamına ait şirketin pazarlama ve satınalma müdürü Dmitri Kolesniçenko, Mol Mağazaları'nı daha önce İstanbul'da gördüklerini belirterek, "Antalya turistik. Burada satılan mallar farklı. Tüm ürünleri beğendik. Rusya'daki mağazalarda satılmak üzere hepsini aldık" dedi. Kolesniçenko, Rusya'da Mol açmak istediklerini söyledi.

`30 bin ürün satıp rekor kırdık'
Mol Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Eruyar da mağazadaki yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürünü 1 dakika içinde satarak rekor kırdıklarını vurguladı. Eruyar, hedeflerinin 5 yıl içinde 100'ü Türkiye'de olmak üzere türlü ülkelerde 1000 adet mağaza açmak olduğunu belirterek, Mol'un 1000 mağazalık bir proje olduğunu kaydetti.

 Eruyar, "Mağazalarımızda hiçbir ithal mal yok. Mallarımız 56 ülkeye ihraç ediliyor. 2013 yılında 1000 mağaza, 15 bin üretici ve 3 milyon çalışanımız olacak" diye konuştu
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rus işadamı mağaza kapattı!

Mol Mağazası'nın Antalya'daki açılışında, 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürün, adı açıklanmayan bir Rus işadamı tarafından satın alındı. Mol Mağazacılık A.Ş.'nin 8. mağazası Antalya'da açıldı. Mağazanın açılışında tüm ürünleri satın alan ve ismi açıklanmayan Rus işadamına ait şirketin pazarlama ve satınalma müdürü Dmitri Kolesniçenko, Mol Mağazaları'nı daha önce İstanbul'da gördüklerini belirterek, 'Antalya turistik bir yer. Burada satılan mallar daha farklı. Tüm ürünleri beğendik. Rusya'daki mağazalarda satılmak üzere hepsini satın aldık' dedi ve Rusya'da da Mol Mağazası açmak istediklerini söyledi. Mol Mağazacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Eruyar da mağazadaki yaklaşık 2 milyon lira değerindeki 30 bin adet ürünü 1 dakika içinde satarak rekor kırdıklarını vurguladı.
Yenişafak

Rus işadamı, yeni açılan mağazadaki malları toptan satın aldı 
 
İstanbul merkezli Mol Mağazaları'nın Antalya'daki açılışında ilginç bir satış gerçekleşti. Adının açıklanmasını istemeyen bir Rus işadamı, mağazadaki 30 bin parça ürünü 2 milyon liraya satın aldı. 
 
İki ay önce Mol'un İstanbul'daki mağazasını gezen Rus işadamı, şirketinin pazarlama müdürü Dimitri Kolesniçenko'yu Antalya'ya göndererek depolardaki dahil mağazadaki bütün ürünleri satın aldı.

Mol Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Eruyar, bir dakika içerisinde mağazadaki bütün ürünleri satarak rekor kırdıklarını söyledi. Eruyar, "Normalde açılışlarımızda mağazadaki ürünler üç saat içerisinde biter. Ama burada hepsini bir anda sattık." dedi. Dimitri'nin açılıştan önce kendileriyle tanışmak istediğini belirten Eruyar, şöyle konuştu: "Mağazayı çok beğendiğini, bu konsepti olduğu gibi satın almak istediklerini söyledi. Önce şaşkınlıkla karşıladık. Açılış olması sebebiyle de tereddüt ettik." Eruyar, mağazaya yeni ürünler koyarak ertesi gün tekrar açacaklarını kaydetti. Rus işadamının tekstil üzerine genişlemeyi düşündüğünü, bu çerçevede Mol konseptini Rusya'ya taşımak istediğini belirten Eruyar, önümüzdeki hafta kendisiyle anlaşma imzalayacaklarını bildirdi. Mol'un bir dünya markası olmaya aday olduğunu ifade eden Eruyar, 5 yıl içinde 100'ü Türkiye'de olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde bin mağaza açmayı hedeflediklerini kaydetti. Kendileriyle işbirliği yapmak isteyen işadamlarına en az 20 mağaza açma şartı getirdiklerini vurgulayan Eruyar, yıl sonuna kadar Almanya'da 20 mağaza açacaklarını aktardı. Eruyar, mağaza açmak için 211 kuruluşun kendilerine başvurduğu bilgisini verdi.

Rus işadamı adına görüşme yapan Dimitri Kolesniçenko da, iki aydır Mol Mağazaları'nı incelediklerini belirterek "Mol'u Rusya'da görmek istiyoruz. Burada satılan mallar daha farklı. Tüm ürünleri beğendik. Rusya'daki mağazalarda satılmak üzere hepsini satın aldık." dedi. Mol'un 4'ü İstanbul olmak üzere, Antalya, Konya, Karaman ve Şanlıurfa'da birer mağazası bulunuyor.
Şaban Gündüz/Zaman


Geri Dön