28 / 04 / 2024

Rus Stroy İnvest Çukurova Havalimanı'na ortak oldu!

Rus Stroy İnvest Çukurova Havalimanı'na ortak oldu!

30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı.



Mersin'in Tarsus ilçesi'nde yapımına başlanan yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı. Ramazan Bayramı'ndan sonra havaalanı inşaatının kaldığı yerden başlayacağı belirtildi. 357 milyon Euro yatırım bedeliyle tamamlandığında Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi için kredi arayışında mutlu sona ulaşıldı. Bugüne kadar 60 milyon Euro harcandığı kaydedilen havaalanının yüklenici firması Koçoğlu inşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. tarafından kurulan Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş. yurt içindeki kredi arayışlarından sonra Rus Stroy invest firması ile anlaşmaya vardı. Şirket ortaklık ve hisse devir işlemlerinin tamamlandığı, Devlet Hava Meydanları işletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce onaylandığı ifade edildi. 


'Süresinde bitecek' 

Anlaşma sonrası bir açıklama yapan Proje Müdürü Ozan Güzel, projenin yüzde 20'lik bölümünün tamamlandı ğını ancak Türkiye'de yapılan kredi arayışları sonuç vermeyince inşaatın durduğunu hatırlattı. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön