29 / 04 / 2024

Ruslar, Antalya'da lüks daire alma vaadiyle kandırıldı mı

Ruslar, Antalya'da lüks daire alma vaadiyle kandırıldı mı

Türk-Rus ortaklı bir inşaat şirketi, Moskova'da aralarında Rus sanatçılar Arkadiy Ukupnik ve Yakop Mihaliyiviç'in de bulunduğu onlarca Rus'a Antalya Havaalanı yakınındaki lüks siteden daireler sattı



Servet ödeyip, Antalya'dan lüks ev aldılar. Ama Türkiye'ye gelip gerçeği öğrenince ne yapacaklarını şaşırdılar. Türk-Rus ortaklı bir inşaat şirketi, Moskova'da aralarında Rus sanatçılar Arkadiy Ukupnik ve Yakop Mihaliyiviç'in de bulunduğu onlarca Rus'a Antalya Havaalanı yakınındaki lüks siteden daireler sattı. Rus müşteriler, düzenlenen törenle dairelerinin anahtarlarını bile aldı. Ancak bir süre sonra Rus ve Türk firması arasında ihtilaf çıktı. İddiaya göre firma da binaları ipotek ettirip, bankalardan kredi çekti.

İPOTEKLE SATMIşžLAR

Bankalardan alınan borçlar ödenmeyince dairelerin bir bölümü icra yoluyla, bir bölümü de Türk firmanın sahibi olduğu belirtilen Ercan D.'nin yakınlarına sembolik ücretlerle satıldı. 'Antalya'da evimiz var' diyerek Türkiye'ye gelen Ruslar, dairelerinin başkalarına satıldığını öğrenince büyük şok yaşadı. Mağdur Ruslar, soluğu mahkemede alarak Ercan D. ve yakınları hakkında suç duyurusunda bulundu. Toplam 669 bin dolara satın aldığı iki dairesinin tapusunun başkalarının üzerine aktarıldığını ileri süren İldar Faizov, 'Dairelerin parasını Kasım 2007'de ödedim. Ancak dairelerimden birisi bir başka şahsın üzerine, bir diğeri de Ercan D.'nin şirketi Hopel'e satılmış' dedi.                  
Güneş/Mustafa KOZAK


Geri Dön