29 / 04 / 2024

Ruslar, konut için Türkiye'yi tercih ediyor!

Ruslar, konut için Türkiye'yi tercih ediyor!

Yalnızca Türkiye’de değil dünyanın pek çok bölgesinde ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Lüks ev fiyatlarındaki yükselişin sebebi olarak ise Ruslar işaret ediliyor. 2021'in başından beri Türkiye’den konut alan Ruslar; 9 milyar ruble harcarken, 2021’nin ilk çeyreğinde 938 konut satın aldı.



Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, Rus zenginlerinin Fransa’nın Akdeniz kıyısında bulunan Fransız Rivierası’nda emlak fiyatlarında yükselişe sebep olduğunu duyurdu.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Fransız Rivierası’ndaki (Cote d’Azur) bütün konut taleplerinin yüzde 80’inin Rus vatandaşları tarafından geldiğine dikkat çeken uzmanlar, bu müşterilerin kişisel sermayesi 30 milyon doların üzerinde olan Rus milyonerlerden oluştuğuna vurgu yaptı.

Ruslar, konut için Türkiye yi tercih ediyor!

Ruslar tarafından bölgedeki evlere gösterilen ilgi sebebiyle son bir senede ev fiyatlarında en az yüzde 6 yükseliş kaydedildiğinin altını çizen uzmanlar, geçtiğimiz sene boyunca talep sayısında yaklaşık yüzde 70’lik artış kaydedildiğine de dikkat çekti. 

Fransa’daki lüks konut piyasalarında işlem sayısının 2020 Ağustos'tan Şubat 2021’e kadar yüzde 5 yükseldiğine, müstakil ev fiyatlarının ise yüzde 6,4 artığına vurgu yapılan Knight Frank açıklamasında, Ruslar arasında en popüler bölgenin Fransız Rivierası olduğu, Rus zenginlerinin yüzde 20’sinin ise ülkenin diğer büyük kentlerindeki konutlara yöneldikleri dile getirildi.

Akdeniz kıyılarında Rusların gayrimenkul talebinin geçtiğimiz yıl en az yüzde 15 oranlarında yükeldiğini aktaran uzmanlar, kapalı sınırlar sebebiyle anlaşmaların birçoğunun ertelendiğini, bununla beraber Kıbrıs ve Yunanistan’ın sınırlarını açmasıyla ev taleplerinin hızlı bir şekilde yükseldiğini de vurguladı.

Ruslar, konut için Türkiye yi tercih ediyor!

Knight Frank Yurtdışı Gayrimenkul ve Özel Yatırımlar Bölge Direktörü Marina Shalaeva, Fransa’nın Akdeniz kıyılarındaki evler için Ruslardan gelen taleplerin artış gösterdiğini dile getirirerek “Rusların İspanya’daki konut taleplerinde de büyük artış gözlemliyoruz. Bu bölgedeki konutlar hem Fransa’dan daha uygun fiyat avantajı sunuyor hem de 250 bin Euroluk gayrimenkul yatırımına geçici oturma izni verilebiliyor. Ruslar, aynı zamanda Kıbrıs ve Yunanistan’daki konutları da çevrimiçi formatta inceleyip satın alabiliyor” açıklamasında bulundu. 

Mayıs aylarında Rus basınında aktarılan haberde, Rusya’nın güney bölgelerinde son senelerde keskin şekilde yükselen ev fiyatları sebebiyle Rus vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisinin artmaya başladığına vurgu yapıldı. 

2021'in başından bu güne Türkiye’den konut alan Ruslar toplamda 9 milyar ruble harcama yaparken, 2021’nin ilk çeyreğinde 938 konut satın aldı. Türkiye’den konut satın alan Rusların yüzde 20’sinin ise ülkenin güney bölgesi Krasnodar’da yaşayanlardan meydana geldiği ifade edildi. 

Ruslar, konut için Türkiye yi tercih ediyor!

Ev tercihi konusunda özellikle Antalya’yı tercih eden Krasnodarlıların, bu bölgenin Kuban’ın Karadeniz kıyısına benzemesi sebebiyle ilgilerini çektiğini vurgulayan uzmanlar, daha önce yaptıkları açıklamada Ocak Türkiye’den ev alan yabancıların çoğunun İran, Irak ve Rus vatandaşı olduğuna dikkat çekti.

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?


Geri Dön