27 / 04 / 2024

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.



Rusya vatandaşları, yurt dışı gayrimenkul yatırımlarında rekor kırmaya devam ediyor.  Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ruslar ekim ayında Türkiye'de 713 konut satın aldı. 

Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla İran, 235 konut ile Almanya 152 konut ile ve Ukrayna 138 konut ile izledi.

Son döneme Türkiye'de yabancıya konut satışları yarı yarıya düştü. Türkiye'den ayrılan Rusya vatandaşlarının sayısında hızlı yükselişin rapor edildiği bir dönemde, bir başka "dış adres" haberi gündeme geldi. Rusya vatandaşlarının İspanya'dan aldığı emlak sayısı 2023 yılının ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı.
 
turkrus.com'da yer alan habere göre, İspanya Kraliyet Noter Merkezi'nin açıkladığı verileri haberleştiren RBC gazetesi, Rusyalılar tarafından satın alınan emlak sayısının bu sene yüzde 50,2 yükselerek 2 bin 137'ye ulaştığını yazıyor.
 
Rusyalıların yanı sıra ABD ve Ukrayna vatandaşlarının aldığı emlak sayısı sırasıyla yüzde 41,6 ve yüzde 13,6 artış kaydetti. Bütün satışlar içinde Rusya vatandaşlarının yaptığı işlemlerin oranı yüzde 3,2 olarak kaydedildi. İngilizler ise 9,6'lık oranla ülkede en çok emlak alanlar ise yüzde oldu.

Ruslar, Türkiye den sonra İspanya da da rekor sayıda emlak satın aldı!
 
Noter Merkezi satılan toplam emlak sayısını ise 67 bin 980 olarak açıkladı.
 
İspanya "altın vize" uygulamasını sürdüren Avrupa ülkelerinden biri. Ülkede 500 bin euroluk emlak alan yabancılara oturum izni veriliyor. Geçtiğimiz sene programdan faydalanarak ülkeye yerleşen yabancıların sayısı 2 bin 462 oldu.

Öte yandan Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu yıl da rekor seviyelerde olması, 2024'ten itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Kommersant gazetesindeki detaylara göre Rusya'da bu yıl ticari emlak yatırımlarının toplam hacminin 750 milyar rubleyi bulması bekleniyor. 

Öte yandan yine paylaşılan detaylara göre IBC Real Estate uzmanları, 2024 yılında da ticari emlak yatırımlarının hacminin 400 milyar rubleye kadar düşmesini bekliyor.
 
Konuya ilişkin aktarılan detaylara göre NF Group da söz konusu bu rakamı 400 milyar ruble şeklinde tahmin ediyor. 
 
Rusya’yı terk eden yabancı şirketlerin gayrimenkullerini elden çıkarması sebebiyle bu sene satışların rekor kırdığı belirtiliyor.

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!


Geri Dön