02 / 05 / 2024

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..



Yükselen enerji maliyetleri, Avrupa'da alüminyumda birincil üretiminin aksamasına neden oluyor. Son olarak Romanya'da bir alüminyum üretim tesisi de üretime ara verdiğini açıkladı.

Avrupa’da enerji maliyetleri ile boğuşan şirketlerin bazıları fabrikalarının kapısına kilit vururken, bir kısmı da üretim kapasitesini düşürdü. Son olarak bir kapatma kararı da Romanya'dan geldi. Kıta'da sanayi üretim rakamları ise 1970'lerden bu yana en düşük seviyeleri gördü.

Romanya Alüminyumcular Sendikası Başkanı Constantin Popescu, ülkedeki alüminyum üreticisi “Alro Slatina” isimli şirketin, artan enerji fiyatları sebep göstererek 2023 yılının Mayıs ayına kadar üretime ara verdiğini duyurdu.

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

Popescu, geçtiğimiz Cuma günü basına yaptığı açıklamada, Alro Slatina isimli alüminyum üreticisi olan şirketin, artan enerji fiyatları nedeniyle Mayıs 2023'e kadar üretime ara verme kararı aldığını kendilerine ilettiklerini söyledi.

Şirketin hissedarlarıyla birebir görüştüklerini belirten Popescu, fabrikada çalışan 2 bin 200 kişinin işsiz kalacağını ve sosyal yardım alacağını ifade etti.

Constantin Popescu, aynı şirketin diğer fabrikası olan Alum Tulcea'nın da 1 Ağustos tarihinde 17 aylığına üretimi durdurma kararı aldıklarını hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön