19 / 05 / 2024

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..



Avrupa Kıtasında Neler Oluyor?

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi.

Şimdi Avrupa'nın endüstriyel enerji maliyetleri, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının ardından yükseliyor ve üreticilerin küresel pazarda rekabet etme yeteneklerini engelliyor. Fabrikalar, Moskova'nın gaz musluğunu aniden kapatarak üretimi durdurabileceği tehdidi altındaki Rus enerjisine alternatifler bulmak için çabalıyor.

 Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

Doğal gaz fiyatları şu anda Avrupa'da ABD'dekinden neredeyse üç kat daha yüksek.

Avrupa'nın kimya sanayi ticaret grubu Cefic'in genel müdürü Marco Mensink, "Genel olarak, Avrupa için büyük endişe artan ithalat ve düşen ihracat" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tüm bölgeye arzı kesmesi an meselesi. Rus devlet doğal gaz şirketi Gazprom , ülkelerin Kremlin'in doğalgaz için ruble olarak ödenmesini talep eden kararnamesine katılmayı reddetmesinin ardından Bulgaristan, Finlandiya ve Polonya'yı çoktan kapattı.

Geçen yıl itibariyle Rusya, Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyordu.

Avrupa'da yüksek enerji maliyetlerinin, bu yıl bölgenin sanayi üretimini ve genel ekonomik büyümesini etkilemesi bekleniyor.

Apple zamlarından sonra iPhone 11, 12 ve 13 cep telefonları A101'de ne kadar oldu? İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

2023’ün asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk rakam ondan geldi

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön