30 / 04 / 2024

2023’ün asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk rakam ondan geldi

2023’ün asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk rakam ondan geldi

Milyonlarca insanın göz kulağı ocak ayında belli olacak olan emekli maaşı ve asgari ücrette. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili olan tahminini paylaştı. İşte detaylar…



Geçtiğimiz sene 4 bin 253 TL olan asgari ücrete geçtiğimiz temmuz ayında % 30 zam gerçekleştirilerek asgari ücretin net rakamı 5 bin 500 TL oldu. Asgari ücret ile birlikte de diğer kalemlere tek tek zam geldi. Hiç kuşkusuz ki asgari ücret dışında en çok merak edilen konular bir tanesi ise emekli maaşlarına gelen zam oldu.

Asgari ücret ile birlikte yükselen emekli maaşlarında yeni bir gelişme daha yaşandı. Emeklilerin ve çalışanların gözü kulağı 1 Ocak 2023’te artacak olan asgari ücret ve emekli maaşlara yapılacak olan zamda.

Durum böyle olunca da ünlü ekonomist ve uzmanlar ise senenin başı hakkındaki açıklamalarını tek tek açıklamaktalar.

Bir açıklama da SGK Uzmanı olan Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, resmi sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak şu cümlelerini kullandı:

“1 Ocak 2023’te; asgari ücret 7. 500 TL, En düşük emekli aylığı 5. 000 TL olur diye tahmin ediyorum…”

2023’ün asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk rakam ondan geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön