Ekonomi

Rusya gazına bel bağlayan Avrupa, bir bir fabrikaları kapatıyor!

On yıllardır Avrupa endüstrisi, kıtanın fabrikalarını ayakta tutan düşük maliyetli petrol ve doğal gaz tedarik etmek için Rusya'nın enerjisine güvendi. Avrupa Birliği'nin doğal gazının yaklaşık %40'ını sağlıyan Rusya gazı kesme tehditi içinde. İşte detaylar..Son olarak Romanya'da bir alüminyum üretim tesisi de üretime ara verdiğini açıkladı

Yükselen enerji maliyetleri, Avrupa'da alüminyumda birincil üretiminin aksamasına neden oluyor. Son olarak Romanya'da bir alüminyum üretim tesisi de üretime ara verdiğini açıkladı.

Avrupa’da enerji maliyetleri ile boğuşan şirketlerin bazıları fabrikalarının kapısına kilit vururken, bir kısmı da üretim kapasitesini düşürdü. Son olarak bir kapatma kararı da Romanya'dan geldi. Kıta'da sanayi üretim rakamları ise 1970'lerden bu yana en düşük seviyeleri gördü.

Romanya Alüminyumcular Sendikası Başkanı Constantin Popescu, ülkedeki alüminyum üreticisi “Alro Slatina” isimli şirketin, artan enerji fiyatları sebep göstererek 2023 yılının Mayıs ayına kadar üretime ara verdiğini duyurdu.

Apple zamlarından sonra iPhone 11, 12 ve 13 cep telefonları A101'de ne kadar oldu? İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

2023’ün asgari ücretini ve emekli maaşını açıkladı! İlk rakam ondan geldi

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!