24 / 05 / 2024

Rusya sebebiyle Türkiye gelir kaybı yaşamayacak!

Rusya sebebiyle Türkiye gelir kaybı yaşamayacak!

Türkiye'nin önemli ticari pazarı ve turizm ayağı olan Rusya'da yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılar, hem turizmcileri hem de ihracatçıları tedirgin ediyor. Geçen yıl Rusya'dan 4,1 milyon turist geldi.



Uzmanlar tarafından 2015 yılında Rusya ekonomisinin yüzde 5-6 civarında küçüleceği öngörülürken hükümet, ihracatçıların yeni yılda ülkede pazar kaybetmesini engellemek için şubat ayı içerisinde Antalya'da Rusya'nın sektör temsilcileri ile bir araya gelecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekti başkanlığında Türkiye'de ekonomi sektöründe ilgili tüm bakanlıkların da katılımı planlanırken toplantıda tüm sorunlar dinlenerek çözüm aranacak. Toplantıda özellikle gıda ihracatı ile ilgili görüşmelerin yapılması planlanıyor. Türkiye üe 2016 yılının çapraz turizm yılı ilan edileceği Rusya'dan her yıl milyonlarca turist geliyor. 


Geçen yıl Rusya'dan 4,1 milyon turist gelirken Rusya'da yaşanan krizden dolayı turizmciler bu yıl turist sayısında düşüş gerçekleşeceğinden endişe ediyor. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, gereken tedbirleri görüşmek için turizm sektörünün önde gelen temsücüeri ile yıl içerisinde Rusya'ya çıkarma yapacak. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön