28 / 04 / 2024

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.



Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov, Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım hacminin tırmandırmak amacıyla gerçekleştirilen “Russian Road Show” isimli toplantının ardından Sputnik’in sorularını cevapladı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Niyazmetov “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Önümüzde iki ülkenin ticaret hacminin 100 milyara dolara ulaşması gibi bir hedef var. Ulaşmak için yatırımlara önem veriyoruz. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Bu yatırım projesinin hızlıca hayata geçirmek için bir internet sitesi kurduk. Bu internet sitesi sayesinde yatırımcılar bütün gereken bilgileri alabilir ve aynı zamanda devlet makamlarında olan kişilerle ilgili sorunlara da bu internet sitesiyle çözebilirler” diye konuştu.

Türk-Rus ilişkilerinin geldiği olumlu noktayı da masaya yatıran Niyazmetov “Tarih, iyi ekonomik ilişkileri olan ülkeler siyasi anlamda da beraberlik gösterdiğini gösterir. Ben makamından dolayı geleceğe dönük bir şey söyleyemem. Fakat şunu söyleyebilirim ki, iyi ekonomik ilişkiler hiçbir zaman zarar getirmedi” dedi.

 

Türk müteahhitler Rusya’da şov yaptı!


Geri Dön