27 / 04 / 2024

Türkiye'de geçen yıl doğrudan yatırımların miktarı yüzde 8 arttı!

Türkiye'de geçen yıl doğrudan yatırımların miktarı yüzde 8 arttı!

Türkiye'de geçen yıl doğrudan yatırımların miktarı yüzde 8 arttı ve bu artışla birlikte Türkiye dünyada 19. sıraya yükseldi. Gayrimenkul sektörü de 3 milyar doların üzerinde yatırım aldı.




Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim'de ikinci kez 'Onur Ülkesi' olan Türkiye, yabancı yatırımcıyı çekmek için harekete geçti. Yabancı yatırımcıyla buluşmak için fuara katılan Başbakanlık Yatırım Ajansı ve İstanbul Ticaret Odası hem yatırımcılara çağrı yaptı hem de önümüzdeki yıl daha büyük organizasyonla fuarda yer bulma sözü verdi. Rusya ve Brezilya ile Onur Ülke unvanını paylaşan Türkiye için dün özel bir açılış yapıldı. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, şunları söyledi: "Bizim içerideki dinamik pazarımız, kentsel dönüşüm projelerimiz, yeni şehirleşme projelerimiz, yeni konut, yaşam alanları taleplerinin karşılanması talebi sektörü ileri götürüyor. Biz de Türkiye'deki yatırım ortamını anlatacağız. 


Türkiye'de doğrudan yatırımlar 2014 Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 40 arttı ve 1.2 milyar dolar doğrudan yatırım Türkiye'ye girdi.  Türkiye'de geçen yıl doğrudan yatırımların miktarı yüzde 8 arttı ve bu artışla birlikte Türkiye dünyada 19. sıraya yükseldi. Gayrimenkul sektörü de 3 milyar doların üzerinde yatırım aldı. 



Vatan




Geri Dön