07 / 05 / 2024

Rusya'da ilk buz otel 14 şubatta açılıyor!

Rusya'da ilk buz otel 14 şubatta açılıyor!

Rusya'nın ilk buz otelinin 14 Şubat Sevgililer Gününde ülkenin Arkhangelsk bölgesinde açılacağı bildirildi.



 Rus haber ajansı RİA Novosti, 150 buz heykeltıraşının eserlerinin içinde yer alacağı, 3 bin metreküp kar ve 500 metreküp buzdan yapılacak otelde toplam 9 oda bulunacağını belirtti. 

Oteldeki oda sıcaklığı 0 derece civarında olacak ve otelde konaklayacak misafirlere uyku tulumları verilecek. 14 Şubatta açılışı planlanan otelin içi de, ünlü Rus sanatçıların buz ve kardan yaptığı heykellerle süslenecek. 

İlk buz otelde bir sergi salonu, 7 kişilik bir sinema salonu, spor salonu, buzdan bar ve bir de nikah salonu bulunacak.

Organizatörler hava koşullarından dolayı oteli 30 Marta kadar açık tutmayı planlıyor. Projenin benimsenmesi halinde aynı bölgede başka bir buz otel daha inşa edilecek.
Milliyet

KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER

Rusya'da ilk buz oteli açılıyor

Rusya'da ilk kez bir buz oteli açılıyor. Rusya'nın en kuzeyindeki Arhangelsk bölgesinde buzdan inşa edilen otel 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hizmete girecek.

Buz otelinin yapımı için 150 işçi seferber edildi. Mimar ve heykelcilerin de görev aldığı otelin yapım çalışmalarında üç bin metreküp kar ve 500 metreküp buz kullanıldı. Otel binası buz heykellerle süsleniyor. Otelde dokuz oda bulunuyor. Otelin organizatörleri odalardaki hava sıcaklığının yaklaşık sıfır olacağını belirterek, "Burada gecelemek isteyenler için özel yataklar hazırladık." dedi.

Otelde ayrıca sergi ve sinema salonu da faaliyet gösterecek. Sinema salonunun 70 kişilik olması planlanıyor. Spor salonu, buz barı ve evlenmek isteyenler için nikah salonu otelin özellikleri arasında yer alıyor. Sevgililer Günü tarihinde evlenen çiftler burada nikahını kıyabilecek. Akşam saatlerinde otelde ünlü Rus yıldızlarının katılımıyla konserlerin sunulması da planlanıyor.

Rus Kışı-2010 isimli uluslararası proje çerçevesinde açılacak buz otel, 30 Mart'a kadar hizmet verecek. Oteli yapacak Rus yetkililer, projenin başarılı olması durumunda önümüzdeki yıl Arhangelsk bölgesini Kar Başkenti yapmayı da planlıyor.
Yeni Şafak


Geri Dön