08 / 05 / 2024

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'ya bugünden itibaren gaz akışını kesmeye karar verdi. Hollanda Gaz Şirketi, gaz akışının durmasıyla ilgili 'Sonuçlarını öngörmek imkansız' açıklaması yaptı. Rusya, ise tehdidinde ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.



"ANLAŞMAYI DELME RİSKİ VARDI SONUÇLARI ÖNGÖRMEK İMKANSIZ"

GasTerra'nın söz konusu kararnameye göre ödeme yapmayı kabul etmediğinin aktarıldığı açıklamada, "Bu şekilde ödeme yapmak, AB yaptırımlarını delme riski içermesinin yanı sıra finansal ve operasyonel riskleri de beraberinde getiriyor. Moskova'da Rusya hukukuna göre hesap açmak ve bu hesabın Rus rejiminin kontrolünde olması şirketimiz için çok daha büyük bir risk. Bu şekilde ödeme yapmayı reddetmemize cevaben Gazprom 31 Mayıs itibarıyla doğal gaz tedarikini durduracağını bildirdi. Avrupa gaz piyasası oldukça entegre ve geniş. Buna rağmen, 2 milyar metreküp gaz tedarikinin kaybının arz tedarikini nasıl etkileyeceği ve Avrupa piyasasına nasıl yansıyacağını tahmin etmek imkansız. GasTerra, Gazprom'u defalarca sözleşmeye dayalı olarak kabul edilen ödeme yapısına ve tedarik yükümlülüklerine uymaya çağırdı ancak işe yaramadı" ifadesi kullanıldı.

Tavuk fiyatlarını ucuzlatacak çalışma başladı! 80 liradan düşecek

FED açıklaması sonrası emtia piyasasındaki ürünlerin fiyatı arttı

Asgari ücrete ek zam sonrası 6 bin lira olacak! Temmuz'da açıklanacak artışta kriter belli oldu

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

Zeytinlikte su kuyusu açtılar içinden çıkan şaşkına çevirdi! TPAO numune aldı: İşte o ilimiz

TOKİ'den kiradan ucuza ev sahibi olma fırsatı! Sıfırdan başlayacak projeler açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön