24 / 07 / 2024

Rusya'nın inşaatta yaptırımları 1 Ocak'ta başlıyor!

Rusya'nın inşaatta yaptırımları 1 Ocak'ta başlıyor!

Rus hükümeti bugün, 1 Ocak’tan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasaklayacağını duyurdu.




Rus hükümeti bugün yaptığı açıklamada 1 Ocak’tan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasaklayacağını duyurdu.


Rusya, Türkiye’nin 24 Kasım’da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.


Rusya'da hangi Türk inşaat firmaları çalışmaya devam edecek?


Sözcü


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye’ye yönelik ek yaptırım kararını imzaladı. Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türk şirketlerinin 1 Ocak 2016’dan itibaren, Rusya’daki devlet ve belediye kurumlarının ihtiyaçlarına yönelik inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmet alanlarında çalışmaları yasaklandı.


Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türk firmaları için Rusya'da yasaklanan faaliyet listesini belirleyen kararnameyi imzaladı.

 

Bakanlar Kurulu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "İmzalanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkisi altında bulunan kuruluşların ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kontrol edilen kuruluşların 1 Ocak 2016'dan itibaren Rusya'da yürütmesi yasak olan çalışma (hizmet) çeşitleri belirlendi" denildi.

 

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, listede öncelikle bina inşaatı, mimarlık ve mühendislik tasarımı alanındaki faaliyetler, araştırma ve analiz çalışmaları, turistik acente faaliyetleri, otelcilik faaliyetleri, devlet ihtiyaçları için hizmet veren kuruluşlar ve kerestecilik yer aldı.

 

Rusya'daki Türk şirketleri için yasak listesine tur acentaları, oteller ve devlet ihtiyaçları için hizmet veren kuruluşlar dahil edildi.

 

Yapılan açıklamalarda, Türk firmalarının Rusya'da sürdürmesi yasaklanan faaliyetler listesinin kararname yürürlüğe girmeden önce imzalanan kontratları kapsamadığının altı çizildi. 


Vatan


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya inşaat ve turizmde 1 Ocak'tan itibaren ek yaptırım kararı aldı. Rusya bazı Türk firmalarının faaliyetlerini yasakladı.  

 

Rus hükümeti, Devlet Başkanı Putin tarafından 28 Kasım'da imzalanan Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kararnamesi çerçevesinde, 1 Ocak'tan itibaren Türk vatandaşlarının kontrolündeki şirketlerden ve Türk şirketlerinden alınması yasaklanacak hizmetlerin listesini yayınladı.

 
1 OCAK ÖNCESİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN SÖZLEŞMELER YASAĞIN DIŞINDA!

 

Hükümetin onaylayarak kamuoyuyla paylaştığı listeye göre, Türk şirketlerinden inşaat, mühendislik, mimarlık, teknik test, araştırma ve analiz, seyahat ve diğer turizm hizmetleri, devlet kurumları ve yerel yönetimlerin ihtiyaç duydukları hizmetler alınmayacak. 

 

Kararnameye göre 1 Ocak öncesinde yürürlüğe girmiş sözleşmeler bu yasağın dışında kalacak.


Bugün Gazetesi


Geri Dön