06 / 05 / 2024

RWE & Turcas Güney 500 milyon euroluk santralin temelini attı!

RWE & Turcas Güney 500 milyon euroluk santralin temelini attı!

Alman enerji devi RWE ile Turcas'ın ortaklığı olan RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim, Denizli'ye 500 milyon Euro'ya mal olacak doğalgaz çevrim santralinin temelini attı. RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim'in yüzde 30'u Turcas, yüzde 70'i ise RWE'ye a



Denizli doğalgaz santralini yapacak RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim'in yüzde 30'u Turcas, yüzde 70'i ise RWE'ye ait. Temel atma töreninde konuşan Turcas Holding CEO'su Batu Aksoy, hedeflerinin 2012 yılının sonunda santrali faaliyete geçirmek olduğunu söyledi. Aksoy, "Santral bittiğinde Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 2'sini karşılayacak ve 3,5 milyon kişiye elektrik verecek." dedi.

RWE CEO'su Jürgen Grossmann da Türkiye'nin enerji ihtiyacının yıllar geçtikçe arttığına dikkat çekerek, Uluslararası Enerji Kurumu'nun (IEA) gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye'de elektrik tüketiminin iki katına çıkacağını öngördüğünü belirtti. RWE CEO'su Grossmann, temeli atılan santral dahil toplam 3 milyar Euro'luk bir yatırım planladıklarını belirtti. Grossmann yapmayı planladıkları toplam yatırımın içinde satın almaların dahil olup olmadığı ile ilgili soruyu, "Biz yatırımcı değil üretici bir firmayız. Bu 3 milyar Euro'ya da öyle bakmanız daha doğru olur. Fakat hiçbir fırsatı da göz ardı etmeyiz." diye cevapladı. Temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da RWE'nin Başbakan ile yaptığı görüşmede 3 milyar Euro'luk yatırım kararını aktardığını hatırlatarak, "Bunun 500 milyon Euro'su burada. Diğerlerini de adım adım göreceğiz. Biz de önlerini açmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Zaman/Resul Cengiz


Geri Dön