03 / 05 / 2024

Şaban Erdikler kimdir?

Şaban Erdikler kimdir?

Şaban Erdikler kimdir?: Türkiye'de mali danışmanlık konusunda akla gelen ilk isimlerden biri olan Şaban Erdikler, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Üniversiteden mezun olduktan sonra Maliye Müfettişi olarak çalıştı...




Şaban Erdikler kimdir?


Türkiye'de mali danışmanlık konusunda akla gelen ilk isimlerden biri olan Şaban Erdikler,  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Üniversiteden mezun olduktan sonra Maliye Müfettişi olarak 6 yıl kamu hizmetinde bulundu. Daha sonra Arthur Andersen'e vergi müdürü olarak katıldı.


1992 yılında Arthur Andersen Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini ve 1994 yılında Balkan Ülkelerinin sorumluluğunu üstlendi. Erdikler, Andersen'deki görevi 2001 yılında yurtdışında dağılan Andersen Organizasyonu'nun Türkiye Bölümünü bir diğer uluslararası denetim kuruluşu olan Ernst & Young çatısı altında başarıyla topladı.


Ernst & Young Türkiye Organizasyonunda 2 yıla yakın bir süre Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Şaban Erdikler, 2004 yılı Ocak ayında bu görevinden ayrıldı ve Erdikler Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi'ni kurdu.


Güvenilir bir iş danışmanı olarak sadece vergi kanunlarının yorum ve uygulamasında değil, teşvikler, bankacılık, yabancı sermaye, ticaret kanunu uygulamaları, çalışma ilişkileri, kambiyo ve teşvik mevzuatı konularında da yerli ve yabancı sermayeli yüzlerce firmaya hizmet vermiştir.


Şaban Erdikler'in çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış 200'den fazla makalesi bulunuyor. Halen Referans Gazetesi'nde haftalık yazıları yayımlanıyor.

 






Geri Dön