28 / 04 / 2024

Sabancı Holding dünya iş liderlerine yatırım çağrısı yaptı!

Sabancı Holding dünya iş liderlerine yatırım çağrısı yaptı!

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, "Türkiye’nin küresel inovasyon endekslerinde ve patent başvuruları göstergelerinde üst sıralara tırmanması, ülkemizde girişimciliğin bir iş kültürü olduğunu ortaya koyuyor" dedi.



Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl düzenlenen ve Yaz Davos'u olarak bilinen "Yeni Şampiyonların Yıllık Toplantısı" 27-29 Haziran tarihleri arasında Çin’in Tianjin şehrinde yapıldı.

Sabancı Holding, Yaz Davos'unda dünya iş liderlerine Türkiye’de yatırım yapma çağrısında bulundu.

"Girişimcilik: Küresel Ekonominin İtici Gücü" temasıyla toplanan ve bu yıl 14’üncüsü yapılan zirvede, kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademi dünyasından yaklaşık 1.500 civarında katılımcı hazır bulundu.

Sabancı Holding dünya iş liderlerine yatırım çağrısı yaptı!

TÜRKİYE DÜNYADA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

“Orta Koridoru Gelecekten Korunaklı Hale Getirmek” panelinde konuşma yapan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, Doğu, Batı coğrafyaları arasındaki tedarik zincirinin küresel ekonomideki önemine değinirken, Türkiye’nin bu zincirde üstlendiği kritik role dikkatleri çekti.

Hızlı bir dönüşüm yaşayan küresel tedarik zincirinde, Türkiye’nin öncelikle Avrupa pazarı olmak üzere, dünya ekonomisi için önemli bir rol üstlendiğini işaret eden Cevdet Alemdar, şunları söyledi:

"Dünya refahı ve ekonomisi sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ile birlikte hızla dönüşme sürecine girdi. Bu dönüşümde çeviklik ve müşteriye yakın olmak çok önemli ve her geçen gün de artış gösteriyor. Böyle bir konjonktürde; Türkiye, Asya ve Avrupa arasındaki stratejik konumu, girişimci yapısı ve güçlü sanayi altyapısıyla, önemli bir rol üstleniyor.

Türkiye’nin son dönemlerde küresel inovasyon endekslerinde ve patent başvurularında üst sıralara tırmanması, girişimciliğin ülkemizde bir iş kültürü olduğunu belgeliyor. Tüm bu gelişmeler, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yazabileceği yeni başarı hikayesinin de anahtarı olarak ortada duruyor.

Toplantıya katılan tüm uluslararası yatırımcıları Türkiye’nin bu başarı hikayesinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Dünya ile bütünleşmiş bir Türkiye’nin elde edeceği başarılar, ekonomik kazanımlardan ayrı olarak insanlık için daha yeşil, sürdürülebilir, refahını artırmış, iklim değişikliği ve yapay zekâ ile gelen risklerin çözüldüğü bir dünyada var olmamıza katkı verecektir. Türkiye ile birlikte olmanız dünyanın başarısına da katkı verecektir."

 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön