08 / 05 / 2024

Sabancı Holding nükleer enerji ihalesine girebilir!

Sabancı Holding nükleer enerji ihalesine girebilir!

Ahmet Dördüncü, nükleer enerji ihalesi ile ilgili olarak, "Şartnameyi görmemiz lazım" dedi



Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, nükleer enerji ihalesi ile ilgili olarak, "Şartnameyi görmemiz lazım, ancak ondan sonra ilgili olup olmadığımızı söyleyebilirim" dedi.

World Energy Outlook raporunun Türkiye sunumu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dördüncü, "Nükleer enerjiyle ilgili ihalenin yeniden başlayacağı söyleniyor. Sizin ilginiz olacak mı?" sorusu üzerine, şartnameyi görmeleri gerektiğini, ancak ondan sonra ilgili olup olmayacaklarını söyleyebileceğini bildirdi.

Ahmet Dördüncü, "Hukuki altyapısını çok sağlam bir şekilde oturtuyor olmamız lazım. Hukuki altyapı çok önemli. Sigorta işlemleriyle ilgili olan şartları görüyor olmamız lazım. Bunun içinde birçok element var" diye konuştu.

Kamu payıyla ilgili olarak da Dördüncü, kamu payının kalmasını genel olarak tavsiye ettiklerini söyledi.

Dördüncü, geçmiş dönemdeki ihaleye, şartname istedikleri gibi olmadığı için katılmadıklarını anımsatarak, kamu payının yeniden sorulması üzerine, "Kamunun olması bizce önemli. Genel olarak Sabancı'dan bağımsız... Sabancı olur veya olmaz ama böyle bir modelde kamunun olmasının önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Nükleer enerji konusunda firmalarla görüşme yapıp yapmadıklarına yönelik bir soruya Dördüncü, "Hayır, yapmıyoruz" yanıtını verdi.

Dördüncü, sanayi üretimindeki gelişmeye ilişkin olarak da, "Çok pozitif. Bunun bir trend olarak istikrarlı bir biçimde devam etmesini ümit ediyoruz. Olumlu bir gelişme, moraller açısından da iyi" değerlendirmesinde bulundu.
AA


Geri Dön