30 / 04 / 2024

Sabancı’dan dev satış: Esas, projesini Japon denizcilik şirketine sattı

Sabancı’dan dev satış: Esas, projesini Japon denizcilik şirketine sattı

Dünyanın farklı noktalarındaki gayrimenkul alım satımı yapan Sabancı Ailesi’ne ait Esas, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan projesini Japon denizcilik devine sattı.



Pegasus Hava Yolları, Ayakkabı Dünyası, Korozo, Oplog gibi Türkiye’nin önde gelen markalarını bünyesinde bulunduran Esas Holding, dünyanın farklı merkezlerinde gayrimenkul alım ve satım alanında da faaliyet gösteriyor.

Patronlardunyası.com’dan Gökmen Mert Kural’ın haberine göre, Sabancı Ailesi’nin 2009’da faaliyete geçirdiği Esas Gayrimenkul’ün yurt içi ve yurt dışında toplam varlık değeri 3 milyar euroya ulaştı.

7 alışveriş merkezi, 3 ofis binası ve konut projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında yatırımlarını sürdüren Esas’ın portföyünde, ABD ve Kanada’da 17, İngiltere’de 8, Almanya ve Hollanda’da 2, Belçika’da da 1 gayrimenkul projesi yer alıyor.

Esas’ın, yurt dışı projelerinden en önemlilerinden biri olan Londra’daki  111 Strand projesinin Japonlara satıldığı öğrenildi.

Japonya’nın en büyük denizcilik gruplarından olan IINO Kaiun Kaisha, 2 bin 830 metrekarelik bu değerli gayrimenkulün yeni sahibi oldu. Bu değerli mülkün satışına Knight Frank şirketi aracılık etti.

LONDRA’NIN GÖBEĞİNDE YER ALIYOR

111 Strand projesi, Londra doğu ucunda, Soho, Mayfair ve St James'e yakınlığıyla bilinen bir ofis merkezinde bulunuyor. Ofis daha önce dünyanın en büyük fonlarından CVC Capital Partners'a kiraya verilmişti. Gayrimenkulün yeni sahibi IINO Kaiun Kaisha, 1899 yılında kuruldu. Şirketin 70’ten fazla iştiraki bulunuyor.

Konut sektöründe 2025'ten sonra ciddi prim potansiyeli oluşacak!

İnşaat maliyeti Şubat'ta yüzde 70,05 arttı! Bina inşaatı maliyet endeksi de katlandı! 

Gayrimenkul Yatırım Ortakları mercek altında! GYO'lara vergi muafiyeti kalkıyor mu? 

 


Geri Dön