29 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havaalanı yanına fuar merkezi kurulacak!

Sabiha Gökçen Havaalanı yanına fuar merkezi kurulacak!

İstanbul'da büyük ölçekli ürünlerin sergilenmesinde ihtiyacı hissedilen fuar merkezi için yeni bir çalışma başlatıldı. Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında böyle bir fuar merkezinin inşası için arsa tahsisi yönünde girişimlerin başlatıldığı kaydedildi  



İstanbul'da büyük ölçekli ürünlerin sergilenmesinde ihtiyacı hissedilen fuar merkezi için yeni bir çalışma başlatıldı. Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında böyle bir fuar merkezinin inşası için arsa tahsisi yönünde girişimlerin başlatıldığı kaydedildi. Talebin öncelikli olarak havaalanının sahibi olan Milli Savunma Bakanlığından (Savunma Sanayi Müsteşarlığı) geldiği ve yer sıkıntısı nedeniyle İstanbul'a taşman ve biraz daha büyümesi halinde TÜYAP'a sığmama ihtimali bulunan IDEF için gündeme getirildiği kaydedildi. Fuar merkezi, Sabiha Gökçen'in de önemim ve trafiğini artıracak.

Savunma sanayiinin gelişmesine paralel olarak yeni ihtiyaçlar gündeme geliyor. İlk 8 IDEF fuarının Ankara'da düzenlenmesinin ardından, 2009 ve 2011 fuarları, yer yetersizliği nedeniyle İstanbul'a taşınmıştı. TÜYAP salonlarında yapılan IDEF'in daha da gelişeceği yönündeki beklentiler ve Savunma Bakanlığı mülkiyetindeki İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nın beklenenin üstünde performansla çalışmasının bu alana da yeni bir fuar merkezi yapılaması fikrini doğurduğu kaydedildi.

DÜNYA'nın edindiği bilgilere göre, IDEPin de yapılabileceği ve Türkiye'nin en büyük fuar merkezlerinden biri olacak proje için çalışmalar başlatıldı. Fuar merkezinin Sabiha Gökçen'in etkinliğini ve trafiğini artırması yanında, bölgeye otel ve diğer yatırımlar ile lojistik yatınmlannı artırma bakımından büyük bir katkı yapacağının tahmin edildiği belirtildi. Fuar merkezinin nasıl bir modelle yapılması konusunda henüz karar verilmediği ancak önceliğin yap-işlet-devret modelinin ka-muya yük getirmeyecek olması nedeniyle en öncelikli alternatif olarak değerlendirildiği vurgulandı. İstanbul, son yıllarda kongre ve fuar organizasyonlannda ciddi artışlar sağlamışü. TÜYAP ve CNR ile münhasıran fuar için yapılmış yatırımlar ile ihtiyaca karşılık vermeye çalışan kentte, yeni fuar yatırımlarının yapılması konusunda talepler geliyordu. İstanbul'un, kısa vadede kongre ve fuar organizasyonlarda 1 milyon kişilik bir turizmiş trafiği oluşturabileceği değerlendirmesi yapılıyor. İstanbul'un toplam turizm potansiyelinin ise şu anki yatırımlarla 6 milyon kişi olduğu belirtiliyor.
Dünya/Mehmet KAYA

 

 


Geri Dön