29 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havacılık Bakım-Onarım Merkezi hizmete giriyor!

Sabiha Gökçen Havacılık Bakım-Onarım Merkezi hizmete giriyor!

İstanbul'da Üçüncü Havalimanı'nın temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın bu kez Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan 'Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi'ni (HABOM) hizmete açacak...



Üçüncü havalimanının temelini atan Başbakan Erdoğan, yarın da Türkiye'yi uçak bakımı alanında bölgesel merkez yapması hedeflenen HABOM'u açacak.


Hava ulaşımında dünya merkezi haline dönüşen Türkiye, dev bir tesise daha kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Üçüncü Havalimanı'nın temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın bu kez Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan 'Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi'ni (HABOM) hizmete açacak. Uçak bakım ve onarımı konusunda Türkiye'yi bölgenin merkezi haline dönüştürecek tesisler, binlerce kişi için de istihdam kapısını araladı. HABOM'un açılışı yarın geniş katılımlı bir törenle yapılacak. Başbakan Erdoğan, bu kez HABOM için kurdele kesecek. 


AYNI ANDA 11 UÇAĞA BAKACAK 


Geniş gövdeli uçak bakım hangarında üç adet uçağa aynı anda hizmet verilebilecek. Dar gövdeli uçak bakım hangarı ve ek binası da, aynı anda 11 uçağa hizmet sunacak kapasiteye sahip. Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin uçaklarına burada hizmet verilecek. Halen İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında çeşitli havayolu uçaklarının motor bakımları gerçekleştiriliyor.


DEV UÇAKLARA DA HİZMET VERECEK


Yetkililer, özellikle THY'nin uçak sayısındaki artış ve kapasitesindeki büyüme, bölgedeki havayollarının da ihtiyaçları düşünüldüğünde Sabiha Gökçen HABOM'un önemli bir eksikliği gidereceğini belirtiyor. Dev uçaklar için önemli bir avantaj sağlanmış olacak.


3.500 KİŞİYE İŞ SAĞLAYACAK


HABOM, binlerce kişilik istihdam da yaratacak. Var olan istihdama ek olarak, ilk etapta 700 kişiyle başlayan yeni istihdamın 3 bin 500 kişiyi aşacağı belirtiliyor. Türkiye'nin, 2020 yılında uçak bakım ve onarımından 1 milyar dolar büyüklüğünde bir pay alabileceği öngörülüyor.



Akşam 


Geri Dön