27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, bugünden itibaren hava trafiği açısından en verimli kullanım biçimi olacağı ve maksimum kapasiteyi sağlayacağı için yeni pisti iniş, eski pisti ise kalkış amacıyla kullanacaklarını dile getirerek, "Böylelikle Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız." diye konuştu..

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 21 senelik AK Parti iktidarı döneminde kara yolu, demir yolu, hava yolu ve denizcilik gibi ulaştırmanın her modunda ve haberleşme alanında ülkeye çağ atlattıklarını ve Cumhuriyet'in 100. yılının Bakanlık açısından çok önemli ulaşım ve haberleşme projelerinin hizmete açıldığı bir sene olduğunu dile getirdi.

2023 yılında yapılan bazı hizmetleri dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, şöyle konuştu: "Hizmete almış olduğumuz İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Atatürk Kültür Merkezi-Kızılay Metro Hattı,  Adana  15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Konya-Antalya Yolu ve Demirkapı Tüneli, Kayseri Anafartalar-Hızlı Tramvay Hattı, Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Zigana Tüneli, Yeni Foça Yat Limanı, TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 89 kilometrelik kesimi gibi nice projenin birçoğunun açılışlarını Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber gerçekleştirdik."

Sabiha Gökçen Havalimanı nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Bakan Uraloğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir başlangıç yaptıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürüdüklerini dile getirerek, "2023'ün son günlerini idrak ederken, Cumhuriyet'imizin 100. yılına da yeni bir dev eseri, Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın 2. pistini hizmete açarak veda etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın her geçen gün artan yolcu sayısı ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç vardı. Bu sebeple Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla geliştirecek çalışmaları başlattık." dedi.


Yeni piste ilişkin bilgi veren Bakan Uraloğlu, şunları dile getirdi: "3 bin 540 metre uzunluğa sahip, en geniş gövdeli uçakların inebileceği 2. pistin dışında üç adet taksi yolu, 62 uçak kapasiteli orta apron ve 40 uçak kapasiteli kargo apronu ile hava trafik kontrol kulesi, teknik blok, itfaiye ve garaj binası gibi toplamda 19 bin metrekare kapalı alana sahip üstyapı tesislerini de çağın en son teknolojisiyle yeniledik. 91 metre yüksekliğe sahip Hava Trafik Kontrol Kulemiz 9 Ocak 2023'ten itibaren tüm hava trafik sistemleriyle birlikte 7/24 hava trafik operasyonuna hizmet veriyor."


HAVA TRAFİK KAPASİTESİ EN AZ 2 KATINA ÇIKACAK

Bakan Abdülkadir Uraloğlu, bugünden itibaren de hava trafiği açısından en verimli kullanım biçimi olacağı ve maksimum kapasiteyi sağlayacağı için yeni pisti iniş, eski pisti de kalkış amacıyla kullanacaklarını dile getirerek, "Böylelikle Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız. İlerleyen zaman içerisinde bunu 2,5 katına çıkaracağız" diye konuştu.

 

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

Milletvekili Genç: 'Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı!'

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?


Geri Dön