29 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen-Pendik metrosunda son durum ne?

Sabiha Gökçen-Pendik metrosunda son durum ne?

İhalesi 25 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilen 7.4 kilometre uzunluğundaki Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı arası bağlantı hattı için proje çalışmaları sürüyor. Metro hattının 2017 yılında devreye girmesi planlanıyor.




25 Eylül 2014 tarihinde ihale edilen Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı arası bağlantı hattı için proje çalışmaları sürüyor. 2012 yılında hizmete alınan Kadıköy-Kartal metrosu sonrası, Kaynarca aktarma istasyonu ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşacak olan metro bağlantısının 2017 yılında devreye girmesi planlanıyor.


Kaynarca Metro İstasyonu'ndan başlayan yeni metro hattının uzunluğu 7.4 kilometre olacak. Pendik Yüksek Hızlı Tren Garı'na metro hattının gelmesi için Kaynarca'dan ayrı bir bağlantı yapılacak. 2017 yılı içinde hizmete alınması planlanan metro hattı Marmaray'la entegre olacak.


Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Raylı Sistem Bağlantısı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Yapım İşi" ihalesini Gülermak-YSE Ortaklığı 169 milyon 500 bin liralık teklifle kazanmıştı.


İşte Sabiha Gökçen Pendik metro hattı durakları:

-Fevzi Çakmak İstasyonu

-Güllübağlar İstasyonu

-Kurtköy İstasyonu

-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı İstasyonu




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön