29 / 05 / 2024

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Ocak ayında başlattıkları sabit fiyat uygulamasını sona erdiren zincir marketler tek tek fiyatlarını güncelliyor. Temel gıdadan, temizlik ürünlerine raflarda etiketler baştan aşağı değişti. Bazı marketler 95 bazıları ise 150 üründe fiyat artışına gitti.



Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonra Türkiye hâlâ yaralarını sarmaya devam ederken vatandaşlara bir deprem etkisi yaratan haber de marketlerden geldi.

ARTAN FİYATLARA VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Edinilen bilgilere göre, insanların söyledikleri ise sabit fiyat uygulamasının süre bitiminde nasıl terk edildiğini gözler önüne serdi. Bir kişi değişen etiketler için, “Zaten uykularımız kaçtı. Hem deprem hem de bu fiyatlardan yüzünden. Marketlere denetim yapılsın” şeklinde konuştu.

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Fiyatlardan şikayetçi olan bir başka vatandaş ise bir hafta önce 65 TL’ye aldığı peynirin 105 TL’ye yükseldiğini dile getirdi. Geçen hafta kıymanın kilosunu 229 TL’den aldığını söyleyen diğer bir kişi de fiyatların arttığını belirtirken, kilo ile kıyma alma devrinin bittiğinin altını çizerek, “Artık 200,300,400 gram alabiliyoruz. Onlar da 70, 80,90,100 TL değerinde…” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SONRASI SABİT FİYATA GEÇİLMİŞTİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 zincir marketin genel müdürü ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra, marketler temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat kampanyası başlatmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, “Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri konusunda da çağrıda bulunuyorum" diyerek diğer işletmelerin de kampanyaya katılmasını istemişti.

Merkez Bankası faiz artırımı ne demek? O isim tek tek açıkladı

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?


Geri Dön