06 / 05 / 2024

Sadık Edis: Samsun'un hiçbir mülkünü satmadık!

Sadık Edis: Samsun'un hiçbir mülkünü satmadık!

Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ekonomik açıdan en güçlü belediyelerden biri olduklarını söyledi. Edis, “Her ay mülkü satılan bir belediye vardı. Şu anda göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yeri satmadık” diye konuştu.



Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede hayata geçirilen projeler ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun Gazetesi'nden Emre Öncel'in haberine göre Edis, 2014 yerel seçimlerinin ardından ilçesinde yaptığı yatırımlar hakkında konuştu.  

Başkan Edis, "Kendi betonumuzu ve parkemizi üretiyoruz. Maliyetlerimizi oldukça aşağı çekiyor. Bu yaptığımız hizmeti artırıyor. Tasarruf ediyoruz. SGK maliye borcumuz yok. Ekonomisi çok güçlü bir ilçe olduk. Tabi her ay belediyenin bir mülkü satılıyordu. Şu anda göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir yeri satmadık" dedi.

‘VEZİRKÖPRÜ TURİST ALAN İLÇE OLACAK’

Turizme yönelik tarihi geçmişe sahip olan eserlerin ortaya çıkmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Edis, "Tarihi evlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Vezirköprü yakın zamanda turist alan bir ilçe olacak. Daha güzel bir ilçe olmak için uğraşıyoruz. Bununla birlikte Vezir su ve Şahinkaya Kanyonu'nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 

ALTYAPIMIZI TAMAMLADIK 

Vezirköprü’deki altyapı hizmetlerini değerlendiren Edis, "İlçemizde doğalgaz, kanalizasyon ve yağmur suları çalışmaları tamamlandı. Atık su ve soğuk hava projelerimiz var. Bunların inşaatına devam ediyoruz. İmardaki revizyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Yakın zamanda Vezirköprü çok daha güzel bir ilçe olacak" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ 

2 farklı mahallede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüklerini anlatan Edis, şu şekilde konuştu: "Nalbatlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine başladık. İnşaatı devam ediyor. Bugün Dikenli Mahallesi'nde aynı projeye başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Kültür evleri ve parklar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 2014'ten bu yana kadar 100'e yakın park inşa ettik. Bunların içerisine kültür evleri de yapıyoruz."  
 


Geri Dön