29 / 04 / 2024

Sadrettin Karahocagil: GAP'ta yatırımcılar sıra bekliyor!

Sadrettin Karahocagil: GAP'ta yatırımcılar sıra bekliyor!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP illerinde ciddi sayıda yatırımcı talebi bulunduğunu belirterek, "Yer sıkıntımız var. Organize sanayi bölgeleri doldu ve yatırımcılar yer bekliyor." dedi



Karahocagil, 2008 yılında yürürlüğe koydukları eylem planını gerçekleştireceklerini ifade ederek, eylem planı kapsamında kamu katkısının yarıya yakınının sulamaya ayrıldığını, şu anda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin ovaları ve Batman Çayı wçevresindeki sulamalarda çok iyi durumda olduklarını belirtti. GAP'ta 2011 yılında yaklaşık 900 milyon dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü, burada yüzde 80-90 civarında bir nakdi gerçekleşme beklediklerini bildiren Karahocagil, şu anda bölgede 340 bin hektar lıkalanda sulu tarım yapılabildiğine işaret etti.
 
Ulusal ve uluslararası yatırımcıların GAP bölgesine ilgisini değerlendiren Karahocagil, "Şu anda Gaziantep'te 5. OSB yapılıyor. Şanlıurfa'da 2. OSB başladı, insanlar yatırım yapmaya başladılar. Diyarbakır 2. OSB yapıyor ve Mardin şu anda 2. OSB için çalışmalara başladı, hatta Mardin '40'a yakın yatırımcı benden yer istiyor' diyor. Bizim sıkıntımız; bazı yerlerde özellikle yer tahsis edemiyoruz. Mesela Adıyaman'da yer sıkıntımız var. Batman da öyle, Mardin de öyle. Gitseniz OSB'ler doldu ve yatırımcılar da yer bekliyorlar. Demek istediğim, uluslararası yatırımcı var mı var, ama bizim yerli yatırımcımız daha çok ilgili." şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön