28 / 04 / 2024

Safranbolu Yörük'teki köy konağı hizmete açıldı!

Safranbolu Yörük'teki köy konağı hizmete açıldı!

Hayırseverler tarafından inşa ettirilen Seniha ve Burhanettin Şanlık Köy Konağı düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı





Safranbolu Yörük'de hayırseverler tarafından inşa ettirilen Seniha ve Burhanettin Şanlık Köy Konağı törenle hizmete açıldı.


Yörük Köyü Kültür Mirasını Koruma Tanıtma ve Dayanışma Vakfı tarafından Köy Konağı bahçesinde düzenlenen törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökcü, İl Genel Meclis üyeleri, İş Adamı Şefik Dizdar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.


Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,“ Yörük köyüne gelen herkes bilgi birikimine, bu kültüre bu bilince ve sahipleniciliğe hayran kalıyor. Kültürel mirasımızın korunması ve 

devamlılığını sağlamak amacıyla gerek Kaymakamlık olarak gerek Belediye olarak sayın valimizin talimatı ve desteği ile üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık.  Belediye çalışanlarının emekleri için onlara da teşekkür ediyorum”  dedi.



Safranbolu Belediyesi


Geri Dön