02 / 05 / 2024

Sağlık Bakanı: Hastane müteahhidin sorumluluğunda!

Sağlık Bakanı: Hastane müteahhidin sorumluluğunda!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında çıkan yangınla ilgili olarak, "Hastane, bize teslim edilmiş değil, yapım halinde müteahhidin sorumluluğunda olan bir hastane" dedi



 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatında çıkan yangınla ilgili olarak, yangının nedenine ilişkin yapılacak araştırmalardan sonra bir şey söylenebileceğini belirterek, "Hastane, bize teslim edilmiş değil, yapım halinde müteahhidin sorumluluğunda olan bir hastane. Yangından doğan problemleri de çözüp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), UNICEF ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle WOW Otelde bir araya geldiği "Sağlık Bakanlığı Dış Yardımlar Koordinasyon Toplantısı"nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi inşaatındaki yangınla ilgili bir soru üzerine Akdağ, "Yangınla ilgili bir araştırma yapılacak. Bu araştırmalar yapıldıktan sonra bir şey söyleyebiliriz yangının nedeni hakkında. Hastane bize teslim edilmiş bir hastane değil, yapım halinde müteahhidin sorumluluğunda olan bir hastane. Yangından doğan problemleri de çözüp yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Akdağ, yangının çıkış sebebiyle ilgili bir soru üzerine de, "Şu anda bende bir bilgi yok. Teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra sanıyorum açıklanacaktır kamuoyuna"

dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili caydırıcı eylem planlarını olup olmayacağı sorulan Akdağ, konuyla ilgili sağlık çalışanlarını temsil eden sendika, hasta hakları derneği ve bakanlık olarak verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirdiklerini ve bir eylem planı hazırladıklarını söyledi.

"SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDETE MÜSAMAHA ETMEYECEĞİZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şunları kaydetti: "Eylem planı içerisinde sağlık çalışanlarının, medya mensuplarının, halkın, hasta ve hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve farkındalığının artırılması var. Güvenlik önlemlerimizi artırıyoruz ve artıracağız. Sağlık çalışanına şiddete asla müsamaha etmeyeceğiz. Benzeri birçok tedbir alacağız. Fedakarca hizmet eden hiçbir sağlık çalışanına uygulanan şiddete asla müsamaha etmeyeceğiz. Yeni kanun hükmündeki kararnamede bakanlık olarak doğrudan sağlık çalışanlarının hukukunu koruyacağımız bir düzenleme de getiriyoruz. Bunun için kanuna madde koymak gerekiyor."

AA

 

 


Geri Dön