Kent Haberleri

Sağlık Bakanı Koca detayları paylaştı! Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alacak! İşte başvuru detayları...

Sağlık Bakanlığı personel alımlarını İşkur aracılığı ile yürüteceğini açıkladı. 85 bin personel alımının ilk etabı 42 bin 500 personelle başlayacak. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda toplamda 85 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuştu

Sağlık Bakanlığı personel alımı İŞKUR ortak çalışması ile yürütüleceği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz aylarda toplamda 85 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Geçtiğimiz gün ise ilk etapta 42 bin 500 işçi alımı yapılacağı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu üzerinde sağlık çalışanı kontenjan, kadro ve branş dağılımı merakla takip ediliyor. 2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman yapılacağı merakla takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru koşulları ve başvuru kılavuzu gündemdeki yerini koruyor. İŞKUR işçi alımı ekranı sık sık ziyaret gerçekleştiriliyor. Peki, 2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman, başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte, detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atama bekleyen binlerce sağlık adayının merakla beklediği açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımı süreci ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, ilk etapta 42.500 personel alımı için Başvuru Kılavuzları'nın İşkur'a gönderildiğini açıkladı. Kılavuzda başvuru tarihleri, kadro ve branş dağılımları ayrıntılı bir şekilde yer alacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı başvuru tarihleri ve koşulları hakkında bir açıklama gelmedi. Detaylar yayımlanacak kılavuz ile açıklanacak.

85 BİN PERSONEL ALIMI İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımına ilişkin daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biliyorsunuz, 85.000 açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 11.317'si sürekli işçi olmak üzere toplam 42 bin 500 sağlık personelinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere listeleri ÖSYM ve İşkur'a önümüzdeki hafta gönderiyoruz. Alımda mülakat olmayacak. Hemen ardından 2'inci etap ilanına çıkılacak.

Ayrıca kurum içi ve açıktan 4.924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız"

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Sağlık Bakanlığı 85.000 personel alımı detayları, başvuru kılavuzunun açıklanması ile beraber belli olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanacak başvuru kılavuzunda başvuru şartları, tarihleri, kadro ve branş dağılımları ayrıntılı bir şekilde yer alacak.

Açıklama geldiği zaman haberimiz güncellenecektir.

Resmi Gazete'de daha önce yayımlanan 27 bin personel alımı Cumhurbaşkanlığı kararı ise şu şekildeydi;

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi.

Karara göre; 2022 yıl sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 38 sağlık memuru, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

İŞKUR 2022 Kasım ayı KPSS şartlı ve şartsız binlerce personel alımı başladı! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite...

TOKİ kura çekiliş tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ 21-27 Kasım 2022 il il kura çekiliş takvimi...

Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak?