02 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açılandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açılandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımının başvuru tarihine dair araştırmalar son sürat devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? İşte bu konuda merak edilen detaylar!



Sağlık çalışanları büyük bir merakla atama bekliyor. Personel alımının 2. etabı için sağlık çalışanlarının gözleri ve kulakları yapılacak açıklamaya kilitlendi. İlk alımı geçtiğimiz günlerde yapılan başvuruların 2. etabı için bekleyiş devam ediyor. Diğer taraftan kadro ve kontenjan bilgileri de sorgulanmaya başladı. Peki “Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açıklandı mı? 2023 Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? İşte konu hakkındaki detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI 2. PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alım tarihiyle ilgili olarak henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Konu hakkında resmi bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

ÖSYM’nin yayınlayacağı kılavuzda alımı yapılacak kadroların dağılımı, eğitim düzeyi ve başvuru şartları gibi bilgiler yer alacak. İkinci alımlarda toplam kontenjanın 42 bin 500 olacağı bilinmektedir. Bakanlığın ihtiyacı doğrultusunda alım yapılacak branşlar netliğe kavuşacak.

SAĞLIKÇILARA BİR MÜJDE DE MERSİNDEN!

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünce güncel kamu personel alımı başvuruları açıklandı. 199 sözleşmeli sağlık personeli alımına başlanıldı.

HASTANE PERSONELİ ALIMI YAPILACAK UNVANLAR

İşte alım yapılacak kadrolar şu şekilde; Hemşire, büro görevlisi, sağlık teknikeri, röntgen teknisyeni, mühendis, tekniker, destek görevlisi, “hasta bakımı ve temizliği, bakım-onarım, bahçıvan, aşçı, şoför, temizlik” koruma ve güvenlik görevlisi. İşte şartlar;

T.C vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Daha önceden kasten işlenen bir suç nedeniyle ilgili suçlardan mahkûm olunmaması gerekir.

Askerlik ile ilişiğin kesilmiş olması gerekir,

Lisans mezunları kapsamında 2022 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanına bakılırken, Ön lisans mezunları kapsamında 2022 KPSS (B) grubu KPSSP93 ve Lise mezunları için de 2022 KPSS(B) grubu KPSSP94 puanı esas alınacaktır.


Geri Dön