07 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı gündemde yer alıyor. Başvuru yapacak kişiler, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından bu konuda bir paylaşım yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın 85 bin Kadro açacağını duyuran Koca'nın paylaşımı şu şekildeydi;

"Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı alınacak! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro oluşuyor. Gözümüz aydın. Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın."

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Henüz başvuru tarihleri ve şartları hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Detaylar yayımlanacak kılavuz ile netlik kazanacak.

KILAVUZUN YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı detayları, başvuru kılavuzunun açıklanması ile birlikte duyurulacak. Kılavuzda başvuru tarihleri, kadro ve branş dağılımları ayrıntılı bir şekilde yer alacak.

Sağlık Bakanlığı, 2021 yılında en çok alımı Hemşire kadrosuna yapılmıştı. Bu yılda benzer şekilde branş dağılımlarında Hemşire kadrosunun öne çıkacağı bekleniyor.

2021 yılında 10.348 Hemşire, 1.600 Ebe, 6.604 Sağlık Teknisyeni/ Teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alımı yapıldı. Sağlık Bakanı Koca, 85 bin personel alımı hakkında yaptığı açıklamada çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek “Bu dönemde halihazırda bizim 32 bin poliklinik odamız bulunmaktadır. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekretere de yer vereceğiz. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine olanak sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların tek tek çözüldüğünü hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Ocakta asgari ücret ne kadar olacak 2023?

TOGG fiyatı ne olacak? TOGG sedan fiyat ne kadar? TOGG fiyat listesi!

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 20 Ekim Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Geri Dön