28 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımına dair son gelişmeler merakla takip edilmektedir. İşte Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? bu ve buna benzer soruların yanıtları!



SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanları için 85 bin personel alımına dair haberi  sosyal medya hesabından vermişti.

Bakan Fahrettin Koca, "Sağlıkta Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaş istihdam edeceğiz" diyen Bakan Koca, görülmemiş bir kadro açıldığına vurgu yaparak "Bakanlık tarafından bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazladır! Gözümüz aydın olsun” dedi.

KILAVUZUN YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımına dair ayrıntılar, başvuru kılavuzunun açıklanması ile belli olacak. Sağlık Bakanlığı, 2021 yılında en fazla personel alımını Hemşire kadrosundan yaptı. Bu yılda benzer şekilde branş dağılımı bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı, başvuru şartları ve branşları yayınlanacak olan kılavuzla netlik kazanacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alım işlemleri pbs.saglik.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için başvuru tarihleri duyurulduğunda adaylar buradan bu internet adresi üzerinden sisteme giriş yaparak başvurularını yapabilirler. Aynı zamanda Personel Bilgi Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığının önceki alımlarına bakarsak yani 2021 yılında 30 bin sözleşmeli sağlık personeli, 10 bin ise sürekli işçi alımı yapılmıştı. Bu alımlarda KPSS puanı dikkate alınıyor ve en çok alım yapılan kadronun hemşire olduğu gözlemlenmişti.

2021 yılında 10.348 Hemşire, 1.600 Ebe, 6.604 Sağlık Teknisyeni/ Teknikeri, psikolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog ve sağlık fizikçisi alımları da yapıldı.

Ziraat Bankası emekli promosyon 2022 ne zaman yatacak?

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!


Geri Dön