Genel

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık çalışanları promosyon ne zaman alacak?

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri gündemde yer alıyor. Sağlık çalışanlarına, bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine dair detaylar!Bu ödemenin 27 bin lirası peşin yani 25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan, 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde olacak şekilde "para puan" olarak verileceğine dair açıklama yapılmıştı

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PROMOSYON ÖDEMESİ NE KADAR?

Sağlık çalışanlarına, 3 yıllık protokol karşılığında personelin maaş miktarına bakılmadan toplam 29 bin lira promosyon ödemesi gerçekleşecek. Bu ödemenin 27 bin lirası peşin yani 25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan, 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde olacak şekilde "para puan" olarak verileceğine dair açıklama yapılmıştı. Peki “Sağlık çalışanları promosyon ne zaman alacak?”

İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine dair merak edilen ayrıntılar…

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PROMOSYON ÖDEMELERİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan sağlık çalışanlarına teşvik ödemeleri hakkında olarak açıklamalar yaptı. Bakan Koca "Ek ödemelere dair beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi yapıldı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak" diye konuştu.

Teşvik ek ödemesi: İşin ve sağlık hizmetinin özelliğine göre, bulaşıcı hastalık sürveyansı, kanser tarama hizmetleri, çevre sağlığı ve tütün kontrolü hizmetleri, tüberküloz takibi ve doğrudan gözetimli tedavi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, özel sağlık kuruluşları ile eczane ve ecza deposu denetimleri, koruyucu sağlık hizmetleri eğitimi; 112 acil sağlık hizmetleri bağlamında çağrı cevaplama oranı, vakaya erişim ve hastaneye teslim süresi ile günlük vaka sayısına bakılarak; laboratuvarlarda numune sayısı ve numune çeşitliliği, analiz, numune ve analiz sonuçlandırma süresi göz önüne alınarak; kalibrasyon ve laboratuvar verimliliği ve benzeri kriterler ile; personelin görev yeri, görevi, kadro ve unvanı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen birim teşvik hedeflerinin gerçekleşme durumuna göre personele yapılan ek ödemeye denir. Bu ek ödeme, personelin kadro unvanına göre, hak ettiği taban ödemenin birim teşvik katsayısı ve aktif çalışma gün katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutara denk gelmektedir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA PROMOSYON ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Sağlık Bakanlığı Promosyon ödemelerine dair henüz yeni resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

EYT ne zaman çıkacak? EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

2023 market poşetine zam geldi mi? Market poşetleri kaç TL? 2023 market poşetlerine zam mı geldi? İşte detaylar!

Toplu taşımada artık kullanamayacaklar! 65 yaş ve öğrenci kartı kullananlar için peş peşe açıklandı!